SC Heerenveen neemt per direct afscheid van Veenstra

Robert Veenstra stapt op als voorzitter van SC Heerenveen. In goed onderling overleg met het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen (rvc) besloot hij per direct te vertrekken. De positie van Veenstra was volledig onhoudbaar geworden nadat supporters, werknemers en sponsors het vertrouwen in hem hadden opgezegd.

SC Heerenveen neemt per direct afscheid van Veenstra

Veenstra was bijna drie jaar actief voor Heerenveen. Vooralsnog is nog niet bekend of hij een vertrekpremie meekrijgt van de Friezen. De taken van Veenstra worden de komende periode door de rvc, in samenwerking met de huidige organisatie, waargenomen.

Het onafhankelijke onderzoek, dat duidelijkheid moet verschaffen over de onrust bij Heerenveen, gaat gewoon door met als doel een bijdrage te leveren aan de stabiliteit van de club. Veenstra, die wordt gezien als de oorzaak van alle problemen, had zich de laatste maanden verzet tegen een onderzoek.

Maar het stichtingsbestuur van de Friese club heeft er toch voor gekozen onafhankelijk en ervaren bestuursadviseur Paul Nobelen te vragen de Eredivisionist door te lichten. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het draagvlak van directie en rvc, de relatie met en de rol van de erevoorzitter Riemer van der Velde, de financiën en de betrokkenheid van sponsors.

Nobelen zal naar verwachting half augustus met zijn bevindingen komen. Op basis van zijn rapport wordt besloten of verdere maatregelen noodzakelijk zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen