Ook icoon De Haan vertrekt bij Heerenveen om onrust

De onrustige situatie bij SC Heerenveen heeft geleid tot het vertrek van clubicoon Foppe de Haan (69). Hij legt uit onvrede over de gang van zaken onder leiding van de huidige directie zijn werkzaamheden neer.

Ook icoon De Haan vertrekt bij Heerenveen om onrust

De Haan, die tussen 1985 en 2004 trainer was in Friesland, was de voorbije periode individueel trainer bij SC Heerenveen. Vanwege het huidige conflict is hij daarmee gestopt. De Haan meent dat de huidige directie op moet stappen.

Voorzitter Robert Veenstra botste eerder al keihard met een ander clubicoon, Riemer van der Velde. De huidige preses vocht in de media een privéoorlog uit met zijn voorganger.

Ook de supporters roerden zich onlangs al. De twee grootste supportersverenigingen van SC Heerenveen zeiden per direct het vertrouwen in de directie en de raad van commissarissen (rvc) op.

Inmiddels is besloten een onafhankelijk onderzoek in te stellen, maar ook dat zorgde weer voor onrust.

Afgelopen zondag verzamelden ruim duizend fans zich bij het Abe Lenstra Stadion. Zij lieten hun afkeuring blijken over het voorstel van het stichtingsbestuur - dat de aandelen van de club beheert - ene Paul Nobelen een onderzoek te laten uitvoeren. Daarvoor zou hij tot half augustus de tijd krijgen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen