Oppositie in Heerenveen wil haast maken met onderzoek

Het geduld van de groeiende oppositie binnen SC Heerenveen begint op te raken. Uiterlijk vrijdag wil de groepering antwoord op het voorstel een onafhankelijk onderzoeksteam de club te laten doorlichten. Anders gaan de sponsors en supporters over tot acties.

Oppositie in Heerenveen wil haast maken met onderzoek

Afgelopen zondag verzamelden ruim duizend fans zich bij het Abe Lenstra Stadion. Zij lieten hun afkeuring blijken over het voorstel van het stichtingsbestuur - dat de aandelen van de club beheert - ene Paul Nobelen een onderzoek te laten uitvoeren. Daarvoor zou hij tot half augustus de tijd krijgen.

'Onacceptabel', vindt Jelko van der Wiel, die de groep van meer dan honderd protesterende sponsors aanvoert. 'We hebben geen tijd te verliezen. Als je op maandag begint, kun je op vrijdagmiddag klaar zijn met een onderzoek. Zo ingewikkeld is het niet. Wij hebben de deur op een kier gezet, het is nu aan het stichtingsbestuur.'

Nieuw dieptepunt is het schorsen van vrijwilligerscoördinator Martin de Jong, die het eens is met de kritiek op de club. In de editie van Voetbal International van deze week een artikel over de ongekuiste versie van een column van het aan SC Heerenveen gelieerde huis-aan-huisblad Corner. Hierin wordt oud-voorzitter Riemer van der Velde in een kwaad daglicht gesteld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen