'Veenstra hanteert een regime van angst en intimidatie'

De sfeer binnen SC Heerenveen is al veel langer verziekt dan aanvankelijk aangenomen. Al vroeg in het afgelopen seizoen hebben verontruste sponsors en medewerkers aan de bel getrokken. Dat blijkt uit brieven en e-mails die in handen zijn gevallen van Voetbal International.

'Veenstra hanteert een regime van angst en intimidatie'

In die correspondentie hebben de ondernemingsraad, de ex-voorzitter van de sponsorclub OSSH en een medewerkster al voor de winterstop gehakt gemaakt van zittend directeur Robert Veenstra. Zowel de raad van commissarissen als het stichtingsbestuur waren daarvan op de hoogte.

Veenstra (op de foto met trainer/coach Marco van Basten) wordt in de brieven afgeschilderd als 'manipulatief' en iemand die 'informatie achterhoudt voor de raad van commissarissen'. Hij hanteert een regime van 'angst en intimidatie'. Medewerkers geloven tevens niet meer in de onafhankelijkheid van de commissarissen.

Die gaven de directeur in juli vorig jaar nog een goede beoordeling. Uit een mail van Veenstra aan de rvc laat hij zijn enthousiasme blijken over een bonus, die later zal worden uitbetaald. Een van de commissarissen schrijft na het beoordelingsgesprek aan Veenstra: 'Hé maat, we helpen je te blijven.' Lees in de nieuwe editie van het weekblad Voetbal International de uitgebreide reportage over de loopgravenoorlog in Heerenveen. Klik hier om direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen