Grapje Feyenoord met aanwinst, Klose zinspeelt op rentree

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Grapje Feyenoord met aanwinst, Klose zinspeelt op rentree

• Een grapje van Feyenoord: technisch directeur Martin van Geel presenteerde een nieuwe aanwinst… Snelheid kan de versterking niet ontzegd worden.

'Ik sprak een paar weken geleden met bondscoach Joachim Löw. Nu speelt het niet, maar zeg nooit nooit.'
• Na het WK in Brazilië, waar Miroslav Klose met Duitsland wereldkampioen werd, nam de spits van Lazio afscheid als international. Nu houdt hij de deur voor een rentree in de nationale ploeg op een kier, al stelt de 37-jarige WK-topscorer aller tijden (zestien doelpunten) wel dat een WK er écht niet meer in zit. Ook verwacht de all-time-topscorer van Die Mannschaft  (71 goals) dat een landgenoot hem in de toekomst zal aflossen. 'Thomas Müller staat al op tien WK-goals; hij kan het zeker gaan halen. Als hij fit blijft, kan Thomas zeker nog twee WK-finales spelen.' (BILD)

• Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Giovanni van Bronckhorst een van de mooiste goals uit zijn loopbaan maakte. De toenmalige aanvoerder van Oranje schoot Nederland in de halve finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika op majestueuze wijze op voorsprong tegen Uruguay. Uiteindelijk zou Oranje ook de finale halen door met 3-2 te winnen. En die eindstrijd, daar kijken we dan met wat minder plezier op terug… Spanje won na verlenging door een goal van Andrés Iniesta.

• En over 6 juli gesproken: toen Cristiano Ronaldo zes jaar geleden gepresenteerd werd bij Real Madrid kon niemand bevroeden dat hij 313 goals in 300 duels zou gaan laten aantekenen… Bekijk hier de volledige presentatie.

• En om het af te leren: een andere grootmeester werd ook ooit op 6 juli gepresenteerd. Niemand minder dan Diego Armando Maradona begon in de zomer van 1984 toen aan zijn Napoli-tijdperk.

• Behalve de wereldtitel sleepten de vrouwen van de Verenigde Staten meer prijzen binnen: de wereldkampioenen mogen op bezoek bij president Barack Obama in het Witte Huis. Op Twitter deelde hij zijn vreugde over de behaalde wereldtitel.

'Na het wereldkampioenschap te hebben gespeeld met Verenigde Staten Onder 20 was ik toe aan een break. Nu ik die heb gehad, voel ik me weer helemaal fris, zowel in fysiek als mentaal opzicht.'
Rubio Rubin van FC Utrecht kijkt uit naar het nieuwe seizoen. De negentienjarige aanvaller vertelt op de clubwebsite de batterij weer volledig opgeladen te hebben.

• Het leek zo mooi voor Stef Gronsveld. De negentienjarige verdediger van Feyenoord mocht met de Rotterdammers mee op trainingskamp naar Oostenrijk, maar een hamstringblessure opgelopen in het oefenduel met SC Feyenoord gooide roet in het eten. Gronsveld moet vier tot zes weken toekijken. 'Maar ik kom sterker terug', beloofde hij op de website van zijn management Wasserman.

'Het seizoen is geslaagd, als ik minimaal 25 wedstrijden op een goed en constant niveau heb gespeeld, iets wat met de kwaliteit van deze selectie ook wel moet, want anders zal ik niet aan die 25 wedstrijden toekomen.'
Funso Ojo, de Belgische middenvelder die van FC Dordrecht transfervrij overkwam naar Willem II, legt zichzelf op de clubwebsite een doelstelling op.

'De Engelsen hebben de markt verpest. Door hun inkomsten uit tv-rechten beschikken ze over onuitputbare transferbudgetten.'
• Bayern München-erevoorzitter Franz Beckenbauer hekelt de huidige transfermarkt en ziet dat het steeds lastiger wordt voor zijn club om goede zaken te doen.

Darío Cvitanich is niet al te rouwig om het verlies van zijn land Argentinië in de finale van de Copa América. De voormalige Ajax-spits steekt Lionel Messi een hart onder de riem. 'Iedereen zou de duizenden titels en records inruilen voor het plezier dat jij ons geeft', aldus de Argentijn in een open brief.

Voetballiefhebber Darío Cvitanich kan geen genoeg krijgen van zijn illustere landgenoot.
Voetballiefhebber Darío Cvitanich kan geen genoeg krijgen van zijn illustere landgenoot.

Bacary Sagna laadt zich in Florida op voor het naderende voetbalseizoen. De Franse rechtsback trapt in zijn vrije tijd graag een balletje met vrouwlief Ludivine Kadri. Bekijk de tropische vakantiefoto's hier.

'In het begin ging het heel goed. Ik had mijn aandeel.'
• Na een voortvarende start en het minder geslaagde slot bij Ajax is Niki Zimling weer vol goede moed. De dertigjarige Deen speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor Ajax en is na de zomer weer te zien in het shirt van FSV Mainz 05. Mede door blessures kwam Zimling tot slechts twaalf officiële wedstrijden in Amsterdam. 'Dat hoort er helaas bij, maar in voetbal kan alles snel veranderen', aldus de middenvelder, die voorlopig bij Mainz wil blijven en daar hoopt op speeltijd. (Der Kicker)

'Al-Ain is te vergelijken met de Topklasse.'
• Ryan Babel koos onlangs voor een avontuur in de zandbak bij het Arabische Al-Ain, maar zijn voormalige trainer bij Ajax is daar niet erg over te spreken. 'Ik vind het jammer dat hij daar gaat voetballen, want Ryan is een begenadigde voetballer. Er zijn er niet veel die op zeventienjarige leeftijd al een basisplaats hebben bij Ajax', aldus Henk ten Cate over de voormalige aanvaller van onder meer Ajax, Liverpool, Kasimpasa en Oranje. (Brabants Dagblad)

'Korte is te kort voor de spitspositie.'
• Giovanni Korte keerde deze zomer terug naar ADO Den Haag na een huurperiode bij FC Dordrecht, maar de rappe buitenspeler hoeft niet te rekenen op een basisplaats in de punt van de aanval. 'Niet vanwege zijn kwaliteiten, maar puur vanwege zijn lengte' aldus de spitsvondige Henk Fraser. Overigens schoot de kleine Korte er afgelopen zaterdag tegen de amateurs van Laakkwartier wel vijf in.(AD)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.