Romantiek Piqué, liefdevolle Pep en heldenonthaal Servië

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Romantiek Piqué, liefdevolle Pep en heldenonthaal Servië

• Hoewel wij de Colombiaanse zangeres Shakira, de eega van Barcelona-verdediger Gerard Piqué, best wel eens in het blaugrana  in Camp Nou zouden zien willen rondhuppelen, is de verwachting dat de belangenbehartigers van de zangeres een carrière-switch niet zo zien zitten. Wij hebben immers ook zo onze twijfels bij de zangcapaciteiten van de verdediger, die met zijn lief de vakantie in Dubai doorbrengt. Beluister en bekijk hier zijn bijdrage.

• De romantische serenade van Piqué valt overigens in het niet bij de uitspraken van zijn vroegere coach Pep Guardiola. De huidige coach van Bayern München stelde dinsdag tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst voor gehandicapten dat het hem in zijn voetbal- en trainersloopbaan allesbehalve te doen is om louter de hoofdprijzen. 'Alles wat ik doe, is gericht op geliefd worden. Ik ben altijd en overal op zoek naar liefde', aldus Pep, die vervolgens toevoegde dat hij alleen het maximale uit spelers kan halen als de betreffende voetballer daadwerkelijk die liefde voelt. Wij zouden graag aan Zlatan Ibrahimovic voorleggen hoe de Zweed daarover denkt…

• De jeugdploeg van Servië Onder-20 keerde in Belgrado terug als wereldkampioen, nadat in Nieuw-Zeeland in de finale Brazilië was verslagen. Het welkom van het team ging op z'n zachtst gezegd niet ongemerkt voorbij.

• Of Robin van Persie daadwerkelijk zijn wekker gaat zetten, is niet helemaal duidelijk. Wel toont de aanvoerder van Oranje zich van zijn goede kant door de Oranje Leeuwinnen succes te wensen. De Nederlandse vrouwenploeg kan vannacht, aftrap 04.00 uur Nederlandse tijd, tegen regerend wereldkampioen Japan niet alleen een plek bij de laatste acht bewerkstelligen. Het uitschakelen van Japan zou direct ook een ticket voor de Olympische Spelen van Rio betekenen.

•  Zinedine Zidane viert vandaag zijn 43ste verjaardag. Een goede reden om ongegeneerd te genieten van beelden van de Franse baltovenaar. Overigens liet diezelfde Zidane dinsdag weten dat hij geen nee gezegd had als hij door Real Madrid was gevraagd Carlo Ancelotti als hoofdcoach op te volgen. Hij voegde daar in France Football wel nog snel aan toe niet teleurgesteld te zijn in het aanstellen van Rafael Benítez.  Want Zizou begrijpt nog altijd goed wat zijn woorden los kunnen maken.

• Er zijn in de aanloop naar de kwartfinales even geen wedstrijden tijdens het toernooi om de Copa América. Sport1 blikt daarom terug op wat hoogtepunten.

• Al langer was bekend dat Chelsea-manager José Mourinho een fervent tennisliefhebber is. Zo vertelde hij terwijl hij de voorbije week aandachtig toeschouwer was bij het toernooi van Queen's in het verleden een traantje gelaten te hebben toen de Schot Andy Murray in 2013 Wimbledon won. Dinsdag ging Mourinho nog een stapje verder. 'Ik hou van het spelletje tennis. Het mentale aspect is voor een eenzame sporter zo groot, veel groter dan in een teamsport. Daar kunnen voetballers nog wel wat van leren.' (Goal.com)

• Supporter Henk de Haan is - ook al is het maar voor heel eventjes - het nieuwste bestuurslid van Go Ahead Eagles. De voetballiefhebber met een geel-rood hart zag zijn Europese avontuur in duigen vallen toen zijn club aan het Hongaarse Ferencváros werd gekoppeld in de eerste voorronde van de Europa League. De Go Ahead-fan won op een supportersavond een droomreis naar het eerstvolgende Europese uitduel van de Deventenaren. Toen was nog niet bekend dat de wedstrijd achter gesloten deuren moet worden gespeeld. Omdat de club wél een beperkt aantal officials mee mag nemen naar Boedapest, besloot Go Ahead de onfortuinlijke De Haan voor één avond welkom te heten in het bestuur.

En over Go Ahead gesproken. Bekijk hiermee het filmpje waarmee de club het uittenue voor het komende seizoen presenteert. Daarin speelt de elf jaar oude fan Tim een hoofdrol. Bovendien komen er de nodige clubiconen voorbij.

• Een 38-jarige Roger Milla schoot vandaag precies 25 jaar geleden Colombia naar huis op het WK 1990 in Italië. De aanvaller liet zijn befaamde heupen en voeten spreken in de verlenging van de wedstrijd in de achtste finales. Met twee doelpunten hielp hij Kameroen hoogstpersoonlijk naar de winst. Geniet nog even mee.

Daniele De Rossi draagt als ervaren kracht en clubicoon de aanvoerdersband van AS Roma bij afwezigheid van Francesco Totti. De Italiaanse middenvelder is niet alleen de tweede kapitein bij zijn club, op vakantie moet hij het doen met een plek in de schaduw van zijn vrouw  Sarah Felberbaum.

• De inwoners van Heesch kunnen een goede nachtrust wel vergeten op de dag van de nachtwedstrijd tussen Nederland en Japan. De naam van een kroeg in het Brabantse dorp is ter gelegenheid van de WK-wedstrijd van het Nederlandse vrouwenteam tijdelijk omgedoopt tot het 'Kirsten van de Ven Café'. Van de Ven komt uit Heesch en was in de laatste groepswedstrijd tegen Canada nog trefzeker voor de Oranje Leeuwinnen. Ook de 95-jarige oma Betsy zal van de partij zijn om haar kleindochter in actie te zien. (Omroep Brabant)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.