Pingelen met Pengel, Snoop en Sneijder, Messi in vogelvlucht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pingelen met Pengel, Snoop en Sneijder, Messi in vogelvlucht

Wesley Sneijder heeft in zijn loopbaan al veel meegemaakt, maar dit moet ook voor hem de eerste keer zijn. De Oranje-international figureert in een creatie van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg op Instagram, die een en ander ook via Twitter deelde.

Robin van Persie is zijn belofte nagekomen. De aanvoerder van het Nederlands elftal zette de wekker om vannacht de Oranje Leeuwinnen aan het werk te zien. Uiteindelijk verloren de dames met 2-1 van regerend wereldkampioen Japan, al was er in huize Van Persie ondanks een achterstand nog volop vertrouwen in een goede afloop.

Lionel Messi mag vandaag 28 kaarsjes uitblazen. Ter ere van zijn verjaardag maakte Barcelona een Vine met het gezicht van de Argentijn door de jaren heen.

Bekijk hieronder nog meer moois van Messi; als veertienjarige.

• Atlético Madrid-coach Diego Simeone is altijd fanatiek en bevlogen. Zelfs bij het nemen van een foto eist hij opperste scherpte…

'Als hij wint, gaat Mourinho met alle eer aan de haal. Zoiets zou ik nooit doen. Toen ik de Premier League won, zei ik niets.'
• Manchester City-manager Manuel Pellegrini stelt zich liever wat bescheidener op dan zijn Chelsea-collega. De Chileen stelt in de krant El Mercurio overigens geen hekel te hebben aan de Portugees.

• Vannacht gaan de kwartfinales van het toernooi om de Copa América van start. Daarom kijken we nog één keer terug op wat hoogtepunten uit de poulefase. Een topvijf. In het filmpje daaronder een vooruitblikje op de strijd om een plek bij de laatste vier.

'Ik had bij Engeland altijd het gevoel dat we zes dagen nodig hadden om met elkaar in contact te komen. Als je naar het nationale team ging, wilde je lunchen en vervolgens naar bed omdat er een bepaalde verlegenheid heerste.'
Steven Gerrard gaat in een interview met Rio Ferdinand in op de tegenvallende prestaties van het Engelse team. De Liverpool-legende wijt de teleurstellende resultaten op eindtoernooien aan de onderlinge sfeer.

• Elvis Manu (Feyenoord), Anwar El-Ghazi (Ajax), Calvin Verdonk (Feyenoord), Jerson Cabral (FC Twente), Mawouna Amevor (zonder club na vertrek bij Go Ahead Eagles) en Kyle Ebecilio (FC Twente) trainen normaliter niet met elkaar, maar deden dat om fit aan de voorbereiding te verschijnen bij hun clubs dit keer wel. Het bijzondere samenzijn had bij RVVH uit Ridderkerk plaats onder leiding van voormalig rapper Tony Pengel, ook bekend onder zijn artiestennaam U-Niq. Hij heeft een eigen voetbalschool en helpt de betreffende voetballers de zomer door… (RTV Rijnmond).

• De UEFA en haar regels… Geniet in onderstaand filmpje mee van de ridicule uitvoering daarvan. In de hoofdrol: het Engelse team tijdens het EK Onder-21.

'De belangstelling van FC Twente streelde me, en de gesprekken met Schreuder en technisch directeur Ted van Leeuwen waren heel goed. Maar ik moet natuurlijk wel wat verdienen…'
• De 63-jarige Martin Haar was in beeld om bij FC Twente als ervaren assistent aan de slag te gaan, maar de specialistentrainer van AZ zag daar om een kraakheldere reden vanaf. Daarom komt het noodlijdende Twente nu uit bij René Hake, die tot op heden assistent was bij PEC Zwolle. (Noord-Hollands Dagblad)

'Kondogbia is een belangrijke speler, hij is jong en kan doorslaggevend zijn voor de toekomst. Zijn komst doet me denken aan die van Ronaldo, toen wisten we ook dat we een kampioen hadden vastgelegd.'
• Voormalig Internazionale-president Massimo Moratti maakt een opvallende vergelijking in gesprek met Corriero dello Sport. De Italiaan voert de druk op de nieuwe aanwinst aardig op.

• Het is vandaag exact een jaar geleden dat Luis Suarez zijn tanden zette in de linkerschouder van Giorgio Chiellini. De aanvaller mag door een schorsing nog altijd niet voor Uruguay uitkomen, maar groeide door zijn actie wel uit tot een regelrechte internethit. Photoshoppers waren blij met Suarez!

• In het verleden gebeurden er meer opmerkelijke dingen in de voetballerij op 24 juni. Nederland werd precies 25 jaar geleden door West-Duitsland uitgeschakeld op het WK in Italië. Tijdens die wedstrijd misdroeg Frank Rijkaard zich door te spugen naar Rudi Völler. Gelukkig voor de latere bondscoach werd er toen wat minder gephotoshopt...

• In Argentinië is 24 juni bijna een nationale feestdag, want op die datum gebeurden er mooie dingen. Zo werd Juan Román Riquelme exact 37 jaar geleden geboren. Negen jaar later kwam Lionel Messi ter wereld. En in 2006 werd er op 24 juni fantastisch gescoord door Maxi Rodríguez tijdens het WK-duel met Mexico.

'Een kans bij Ajax zou ik wel aandurven'
• In een interview met Voetbal International liet Jurgen Streppel begin dit jaar weten niet onwelwillend te staan tegenover een avontuur bij Ajax, maar aangezien Frank de Boer besloot te blijven in Amsterdam gooit de Willem II-trainer het over een andere boeg. Streppel haalde Ruben Ligeon, Lesly de Sa en Richairo Zivkovic op huurbasis naar Tilburg, terwijl ook Dico Koppers (FC Twente) en Kostas Lamprou (Feyenoord) werden gecontracteerd. Laatstgenoemden hebben ook een verleden in Amsterdam. De vraag werpt zich dan ook op wanneer Willem II zijn clubnaam verandert in Ajax II.

• Het Belgische bekertoernooi gaat met ingang van komend seizoen door het leven als de strijd om de Croky Cup. Goede zaak, want het toernooi zat in een dipje. Het schijnt overigens dat veel clubs naar de eindzege snacken. De bekercompetitie wordt in ieder geval niet als tussendoortje gezien. Het gaat uitstekend samen met de Jupiler Pro League...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.