Kraay gevlogen, spelers op apegapen en Blatter-film

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kraay gevlogen, spelers op apegapen en Blatter-film

Hans Kraay (foto) en SBS gaan uit elkaar. Hoewel de zender de rechten voor de Champions League verwierf, wordt er toch afscheid genomen van de presentator. Volgens de omroep is er te weinig werk. Kraay, die behalve het voetbal ook Lachen om Home Video's presenteerde, vertelde uit te kijken naar nieuwe uitdagingen.

• Door het vertrek gaat Kraay jr. deze homevideo in ieder geval niet meer presenteren. Bekijk hoe een speler zijn opponenten letterlijk voor aap zet.

Robin van Persie houdt ons via social media op de hoogte van zijn vakantie-avonturen. Dit keer doet hij het rustig aan in het zwembad en heeft hij hoog bezoek: Daley Blind en Stefan de Vrij, maar ook Andrea Pirlo vergezellen hem.

• Waar een eigen FIFA-film gigantisch flopte, komt er mogelijk toch een bioscoopkraker rond de wereldvoetbalbond die wél de moeite waard is. De bekende acteur en regisseur Ben Affleck is namelijk van plan om de FIFA-beerput te verfilmen. Dat meldt de Hollywood Reporter. Gavin O'Connor en Anthony Tambakis moeten het script gaan schrijven. Naar verluidt heeft Sepp Blatter reeds aangeboden de hoofdrol te vertolken. Uiteraard tegen een flinke vergoeding. En vanaf half december is hij beschikbaar ...

'Bartomeu is een goede voorzitter… Voor Real Madrid.'
• Heiligschennis bij de Catalaanse presidentsverkiezingen. Joan Laporta wil Josep Maria Bartomeu graag van het Barcelona-pluche stoten en deinst niet terug voor een stevige sneer… Nu is het woord weer aan zittend voorzitter Josep Maria Bartomeu.

• Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zich van zijn warme kant laten zien. Hij verraste de familie van de in maart overleden John Cook. Wenger stuurde op instigatie van de zoon van de overleden Arsenal-supporter een brief.

• De Braziliaan Hulk kan verwoestend uithalen. Voor dit reclamefilmpje komt dat handig uit. De spits van Zenit Sint-Petersburg schiet de keeper met bal en al door het doel heen.

• Lionel Messi zorgt met een tattoo al een voor wereldwijde ophef. Na de vedette van Barcelona is het nu de beurt aan zijn kompaan Neymar, die zijn liefde voor zijn zus wil betuigen met een nieuw plaatje. Nu maar hopen dat er komend seizoen geen Colombianen over het kunstwerkje beginnen…

• Liverpool heeft de Braziliaan Roberto Firmino vastgelegd. Geniet mee van een van de hoogstandjes van de middenvelder, die overkomt van 1899 Hoffenheim. Met die driepunters zit het komend seizoen dus wel goed.

'Hij is een enorm talent en ook nog eens goedkoop, maar vanuit zijn perspectief snap ik de keuze totaal niet. Bij Benfica zal hij niet wekelijks spelen en dat is nu juist wat hij nodig heeft.'
• Die kan Bilal Ould-Chikh in zijn zak steken. Pierre van Hooijdonk, tussen 2000 en 2001 een van zijn voorgangers bij Benfica, snapt niets van de overgang die de zeventienjarige aanvaller van FC Twente maakte. (A Bola)

• Dat zal hem leren! Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe sprak op 1 maart zijn onvrede uit over de dienstdoende scheidsrechter in het duel met Moeskroen-Péruwelz en deed dat bovendien in het kleedlokaal van de arbiter. Voor de aantijgingen aan het adres van Christof Dierick luidt de uiterst zware straf…. Tromgeroffel…. 1 euro.

• Er zijn slechtere manieren om te debuteren. Sejad Salihovic liet zijn eerste duel voor Guizhou Renhe niet ongemerkt voorbij gaan.

'Ik vond Schreuder ook dubbelzinnig. Het ging bijvoorbeeld over de auto die ik had gekocht. In een gesprek gaf hij aan dat ik die auto zelf had verdiend, maar in de media sprak hij er anders over.'
Darryl Lachman is in De Telegraaf kritisch over FC Twente-trainer Alfred Schreuder. De centrumverdediger verruilt de nummer tien van de Eredivisie voor Sheffield Wednesday.  

• De materiaalman van Ghana heeft een uiterst succesvol WK achter de rug. De Ghanees keerde met gevulde zakken terug uit Brazilië. Het staflid ontving een premie van zo'n 90.000 euro, evenveel als de selectiespelers. (Sport1.de)

• Bayern München heeft volgens Duitse media interesse in Douglas Costa. Een overgang naar Beieren zou voor de veelzijdige Shakhtar Donetsk-ster een weerzien betekenen met Franck Ribéry. Het ging er in de Champions League niet bepaald zachtzinnig aan toe tussen de Braziliaan en Fransman.

'De cultuur is van boven tot onder verrot. Het probleem is dat de Premier League een stuk sterker is dan de FA, dat maakt het voor de Engelse voetbalbond onmogelijk om goede teams neer te zetten.'
• Voor pittige uitspraken ben je bij Joey Barton aan het juiste adres. De spijkerharde middenvelder gaat in gesprek met BBC Radio in op de vroege uitschakeling van Engeland Onder-21 op het EK.

Beachvoetbal staat doorgaans garant voor spektakel, want wat te denken van deze omhaal?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.