Bekerloting doorgestoken kaart, Van Hintum gaat voor trio

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bekerloting doorgestoken kaart, Van Hintum gaat voor trio

• Er werd woensdagavond geloot voor de eerste en tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi, maar dat lijkt nu allemaal doorgestoken kaart. Een maand geleden wist de selectie van De Graafschap immers al de uitslag van de loting.

• PEC Zwolle moet in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi op bezoek bij Feyenoord, maar Bart van Hintum is vol goede moed. Hij aast op een trio in De Kuip.

Arjen Robben (31) heeft zin in het nieuwe seizoen. De aanvaller van Bayern München denkt dat hij nog steeds beter kan. Terugkijkend baalt hij nog steeds van de blessure, die hem in de slotfase van het vorige seizoen aan de kant hield. 'Ik had weleens willen zien wat er was gebeurd als ik tot op het eind had kunnen doorspelen. Ik stond op zeventien goals en acht assists in de Bundesliga toen ik geblesseerd raakte. In maar 21 wedstrijden. Stel dat er nog acht, negen wedstrijden bij waren gekomen…' (AD)

'Paul Pogba lijkt op Frank Rijkaard. Met hem erbij wordt Barcelona helemaal onverslaanbaar.'
Arrigo Sacchi, succescoach van het AC Milan dat met Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als spelers grote successen boekte, bespreekt de mogelijke komst van Juventus-middenvelder Paul Pogba naar Barcelona. De Fransman doet hem denken aan Rijkaard. (El Mundo Deportivo)

• Zowel Patrick Kluivert als Ruud van Nistelrooy viert vandaag zijn 39ste verjaardag. De voormalige topspitsen, inmiddels respectievelijk bondscoach van Curaçao en assistent-trainer bij Oranje, hebben het Nederlandse voetbal veel gebracht. Nog even genieten.

• Zweden won door Portugal na strafschoppen te verslaan het EK Onder-21. Dat vierde de ploeg van John Guidetti op inmiddels typische wijze. Met een verwijzing naar een akkefietje dat dateert van de play-offs, toen de Fransman Layvin Kurzawa een cruciale goal gemaakt leek te hebben en de Zweden zo in de play-offs op het punt van uitschakeling stonden. Dat was evenwel iets te vroeg gejuicht. Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van deze foto.

• De winst van Zweden op het EK Onder-21 ten koste van Portugal trok de aandacht van een paar voetbalgrootheden. 'Geweldig! Ik heb hier geen woorden voor', reageerde Zlatan Ibrahimovic op de overwinning. Mede-vedette Luís Figo pakte het verlies van zijn landgenoten sportief op. 'Jullie hadden een geweldig toernooi en de toekomst ziet er goed uit', aldus de Portugees.

Samuel Eto'o heeft netjes afscheid genomen van Sampdoria. Daarvoor hulde. Helemaal creatief is de aanvaller niet bezig geweest. Zoek de verschillen!

• Voor de fans van Lionel Messi en FIFA 16… Leer hier dribbelen als de supersterren van tegenwoordig.

Marcos Rojo en Ángel di María beleefden een moeizaam seizoen bij het Manchester United van Louis van Gaal. Maar het Argentijnse duo, dat vannacht een finaleplek in het toernooi om de Copa Améria afdwong, houdt zicht op betere tijden. Rojo is bovendien lovend over zijn kompaan. 'Hij is de meest getalenteerde speler van Man Utd. Hij heeft even moeten wennen, maar gaat zeker uitgroeien tot een belangrijke speler', aldus de verdediger in gesprek met Goal.com. Hij is ook blij met Van Gaal als manager. 'Met de manager kan je soms heel erg lachen. Tijdens de gala-avond hebben we met het team veel plezier gehad.'

Bekijk hier nog eens hoe Van Gaal de show stal tijdens dat gala.

• Freestylevoetballer Soufiane Touzani toont geregeld zijn kunsten. Bekijk hier een compilatie van enkele hoogstandjes, met rolletjes voor Jetro Willems, Luc Castaignos, Anwar El Ghazi, Jean Paul Boëtius, Daley Sinkgraven, Quincy Promes en Jordan Botaka.

Jack Byrne, de nieuwe Manchester City-huurling van SC Cambuur, verhaalt over de samenwerking tussen de twee clubs. Het is een en al liefde, zo verklaart hij.

• De Amerikaanse voetballiefhebbers kunnen niet wachten op de komst van Andrea Pirlo naar New York City FC en de club zelf ook niet. De Italiaanse vedette stond per ongeluk al op de site van zijn toekomstige werkgever.

Juventus is de trotse eigenaar van een nieuw shirt. De strepen op het kersverse tricot van de Champions League-finalist zijn dunner geworden.

Pajtim Kasami heeft zangeres en beroepsberoemdheid Nicole Scherzinger aan de haak geslagen. Het is voor de Olympiakos Piraeus-middenvelder te hopen dat de ex-vriend niet snel verhaal komt halen, dat is namelijk Formule 1-kampioen Lewis Hamilton.

• Volgens Josep Maria Bartomeu kan Thomas Vermaelen komend seizoen de grote revelatie worden bij Barcelona. De presidentskandidaat van de Spaanse grootmacht heeft lovende woorden over voor de Belgische verdediger in gesprek met La Vanguardia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.