Frankrijk

Montpellier - Paris Saint-Germain

PSG speler Kylian Mbappé heeft een hattrick gemaakt in de wedstrijd tegen Montpellier in de Ligue 1. PSG won de uitwedstrijd met 6-2. Kang-In Lee, Vítor Machado Ferreira en Nuno Alexandre Tavares Mendes scoorden de andere doelpunten voor de uitploeg, terwijl Arnaud Nordin en Téji Savanier de treffers voor Montpellier scoorden. PSG kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Vítor Machado Ferreira scoorde in de 14de minuut, op aangeven van Mbappé. Mbappé bracht in de 22ste minuut PSG op 2-0, met een assist van Randal Kolo Muani. Arnaud Nordin verkleinde de achterstand tot 2-1 na een half uur. De thuisploeg maakte gelijk net voor het fluitsignaal toen Téji Savanier scoorde. Direct na de rust scoorde Mbappé voor een tweede keer en bracht PSG opnieuw op voorsprong. Kang-In Lee vergrootte in de 53ste minuut de voorsprong voor PSG. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Mbappé en vergrootte de marge na een assist van Machado Ferreira. Zo werd de hattrick voltooid. De uiteindelijke 6-2 voor PSG werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Nuno Alexandre Tavares Mendes, met een assist van Machado Ferreira. Dit resultaat was voor PSG de 21e ongeslagen wedstrijd achter elkaar. Montpellier heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl PSG twee overwinningen en drie keer gelijkgespeeld heeft. Montpellier staat op de veertiende plaats met 26 punten. PSG staat nog steeds aan de leiding met 59 punten. Beide teams spelen op zondag 31 maart hun volgende competitiewedstrijd. Montpellier zal om 15.00 uur in het Stade Océane uit tegen Le Havre spelen. PSG neemt het om 20.45 uur uit op tegen Olympique de Marseille in de Orange Vélodrome.