Engeland

Liverpool - Chelsea

Het gaat goed met Liverpool in de Premier League, ook in het duel met Chelsea werd een zege behaald. De winst van woensdag in het Anfield betekent de vierde zege op rij voor Liverpool. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Diogo José Teixeira da Silva scoorde na 23 minuten, op aangeven van Conor Bradley. Bradley bracht in de 39ste minuut Liverpool op 2-0, met een assist van Luis Díaz. Dominik Szoboszlai vergrootte in de 65ste minuut de marge voor Liverpool. Christopher Nkunku milderde de score voor Chelsea in de 71ste minuut na een assist van Carney Chukwuemeka. Maar Chelsea was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Díaz diepte de voorsprong van Liverpool uit na een assist van Darwin Núñez, in de 79ste minuut. Liverpool heeft in de laatste vijf wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Chelsea drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Cody Gakpo werd in de 68e minuut in het veld gebracht voor Liverpool. Virgil van Dijk (Liverpool) speelde de hele wedstrijd. Met 51 punten staat Liverpool op de eerste plaats, terwijl Chelsea met 31 punten op de tiende plek staat. Op zondag 4 februari speelt Liverpool om 17.30 uur een uitwedstrijd tegen Arsenal in het Emirates Stadium. Chelsea speelt op dezelfde dag om 15.00 uur thuis tegen Wolverhampton op Stamford Bridge.