Spanje

Real Betis - Getafe

0 - 1
Expected goals1.2 - 0.5

In de tweede helft scoort Alderete het enige doelpunt in het duel van Getafe in de Primera División, het team verslaat Real Betis met 1-0 in de uitwedstrijd. Voor Real Betis werd één speler van het kreeg gestuurd met een rode kaart. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 68ste minuut tot Omar Alderete scoorde, op aangeven van Luis Milla, en zo de 1–0 voor Getafe vastlegde, een doelpunt dat de wedstrijd besliste. Een rode kaart in de 78ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Germán Pezzella van Real Betis. In de laatste vijf wedstrijden heeft Real Betis twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Getafe twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de negende nederlaag met één doelpunt verschil van Real Betis dit seizoen. Dit was ook de zesde overwinning van Getafe met één doelpunt verschil. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Real Betis op de zesde plaats op de ranglijst terwijl Getafe de zestiende plaats bezet. Op 28 mei speelt Real Betis om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen Girona in het Estadi Municipal de Montilivi. Die dag treft Getafe in eigen huis Osasuna in het Coliseum Alfonso Pérez.