Spanje

Barcelona - Real Sociedad

Real Sociedad heeft een overwinning geboekt in het duel met Barcelona in het Spotify Camp Nou. Het team won zaterdag met 1-2 in de Primera División. Merino opende na slechts vijf minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Sørloth. Daarna werd er lange tijd niet gescoord. Sørloth bouwde de voorsprong uit in de 72ste minuut met een assist van Martín Zubimendi. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 2-1 voor Barcelona werd in de 90ste minuut gemaakt door Robert Lewandowski, met een assist van Ferran Torres. Dit resultaat was voor Real Sociedad de zesde ongeslagen wedstrijd achter elkaar. Barcelona heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Real Sociedad drie overwinningen en twee keer gelijkgespeeld heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Barcelona dit seizoen. Dit was ook de tiende overwinning van Real Sociedad met één doelpunt verschil. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor Barcelona en kreeg één gele kaart. Speelde de hele wedstrijd. Op dinsdag 23 mei staat de volgende competitiewedstrijd voor beide teams op het programma. Barcelona speelt om 22.00 uur in het Estadio Municipal José Zorrilla uit tegen Real Valladolid Real Sociedad neemt het om 19.30 uur thuis op tegen Almería in de Reale Arena.