Portugal

Sporting Portugal - Braga

De succesvolle periode voor Sporting Braga in de Primeira Liga is ten einde gekomen. Voor de uitwedstrijd tegen Sporting CP had Braga een reeks van vijf opeenvolgende overwinningen, maar die serie werd woensdag doorbroken in het Estádio José Alvalade: 5-0.

Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg na een doelpunt van Hidemasa Morita na 9 minuten, met een assist van Jeremiah St. Juste.

Direct na de rust liet Morita zich gelden voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor Sporting CP.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Marcus Edwards en vergrootte de marge met een assist van Pedro António Pereira Gonçalves.

De 4-0 werd in de laatste minuten gemaakt toen Matheus Reis de Lima het doel vond voor Sporting CP, met een assist van Pereira Gonçalves.

Sporting CP scoorde nog een keer, deze keer via Pereira Gonçalves in de 93ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 5-0.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Sporting CP drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sporting Braga vier overwinningen en één nederlaag heeft.

Jeremiah St. Juste (Sporting CP) speelde de hele wedstrijd.

Sporting CP heeft 35 punten en staat op de vierde plek, terwijl Sporting Braga met 40 punten de derde positie inneemt.

In de volgende wedstrijd speelt Sporting CP op maandag 6 februari om 22.15 uur, in een uitwedstrijd, tegen Rio Ave. Sporting Braga speelt zondag 5 februari om 16.30 uur thuis tegen Famalicão.