Italië

Napoli - AS Roma

Zesde geplaatste Napoli zijn op het moment een lastige tegenspeler. Het winnummer vier in de Serie A is gekomen na 2-1 in de thuiswedstrijd van zesde geplaatste Roma op zondag. Het resultaat betekent ook dat Roma voor de eerste keer heeft verloren na te hebben genoten van een serie van zes wedstrijden zonder te verliezen.

Al vroeg in de wedstrijd nam Napoli een voorsprong, toen Victor Osimhen scoorde in de 17de minuut, op aangeven van Khvicha Kvaratskhelia.

Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Stephan El Shaarawy maakte gelijk voor Roma in de 75ste minuut met een assist van Nicola Zalewski.

Het beslissende doelpunt voor Napoli werd gemaakt door Giovanni Simeone, met een assist van Piotr Zielinski.

Door deze zege heeft Napoli nu vier opeenvolgende overwinningen geboekt

Napoli heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Roma drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de achtste overwinning met één doelpunt verschil van Napoli dit seizoen. De nederlaag was ook voor Roma de vierde nederlaag met één doelpunt verschil.

Op dit moment heeft Napoli 53 punten en staat op de eerste plaats, terwijl Roma met 37 punten op de zesde positie staat.

In de volgende wedstrijd speelt Napoli op zondag 5 februari om 12.30 uur in een uitwedstrijd tegen Spezia. Roma ontvangt zaterdag 4 februari om 18.00 uur Empoli.