Italië

Napoli - Juventus

Koploper Napoli heeft vrijdag een belangrijke zege gepakt in de thuiswedstrijd tegen Juventus, dat als derde geplaatste in de top van de ranglijst is in de Serie A. Het duel eindigde in 5-1.

Napoli nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Victor Osimhen scoorde na 14 minuten.

Khvicha Kvaratskhelia bracht in de 39ste minuut Napoli op 2-0, met een assist van Osimhen.

In de 42ste minuut verkleinde Ángel Di María met een assist van Arkadiusz Milik, de marge voor Juventus.

Amir Rrahmani scoorde in de 55ste minuut voor Napoli, met een assist van Kvaratskhelia.

Osimhen scoorde nog een keer in de 65ste minuut, met een assist van Kvaratskhelia.

Eljif Elmas bouwde de marge verder uit in de 72ste minuut met een assist van Giovanni Di Lorenzo.

Juventus’ reeks van acht opeenvolgende overwinningen werd beëndigd.

Voor de wedstrijd van vrijdag had Juventus al acht keer achter elkaar niet verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Napoli vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Juventus vier overwinningen en één nederlaag heeft.

Dit betekent dat Napoli eerste staat met 47 punten en dat Juventus op de derde positie staat met 37 punten.

Napoli speelt de volgende wedstrijd uit tegen Salernitana. De teams staan op zaterdag 21 januari om 18.00 uur tegenover elkaar. Juventus neemt het zondag 22 januari om 20.45 uur thuis op tegen Atalanta.