De Graafschap - Jong Ajax

De Graafschap heeft vrijdag drie keer gescoord in de thuiswedstrijd tegen Ajax II in de Eerste Divisie. Het duel eindigde in 3-0.

Voor Ajax II werden 2 spelers van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 9 spelers.

De thuisploeg opende de score in de 26ste minuut via Benschop, met een assist van Camiel Neghli.

Na een overtreding in de 42ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Kristian Hlynsson van Ajax II met rood van het veld. Een rode kaart in de 60ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Neal Viereck van Ajax II.

Met nog nog zeven minuten op de klok maakte Benschop zijn tweede van de avond, met een assist van Giovanni Korte.

De Graafschap vergrootte de voorsprong verder, toen Devin Haen scoorde, met een assist van Korte, in de 92ste minuut.

Voor Ajax II was het de zesde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning.

In de vijf laatste wedstrijden heeft De Graafschap twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Ajax II drie keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft.

De volgende speeldag speelt De Graafschap op vrijdag 20 januari om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Almere City. Ajax II ontvangt maandag 23 januari om 20.00 uur Roda JC.