SC Heerenveen - AZ

Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen AZ donderdag gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 3-2.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 58ste minuut tot Sydney van Hooijdonk scoorde en zo Heerenveen op voorsprong bracht.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Håkon Evjen gelijk voor AZ met een assist van Fredrik Midtsjø.

Zes minuten later passeerde Vangelis Pavlidis de doelman en nam AZ een voorsprong.

Het leek alsof AZ aan de winnende hand was voor het merendeel van de wedstrijd. De gelijkmaker werd in de 90ste minuut gemaakt toen Amin Sarr het doel vond voor Heerenveen, met een assist van Rami Al Hajj.

Heerenveen doelpunt om de wedstrijd te bepalen toen Tibor Halilovic het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, in de 95ste minuut.

Allebei de teams hebben nu de kans om hun tactiek te optimaliseren, omdat ze elkaar in de volgende wedstrijd weer treffen op zondag 22 mei om 14.30 uur.