SC Heerenveen relaxed in de play-offs: 'AZ moet, wij genieten'

Reacties

Op de slotdag van de Eredivisie was absoluut nog niet duidelijk dat SC Heerenveen de play-offs in zou gaan en dus kwam de achtste eindklassering als een kleine verrassing aan in Friesland. Dat werkt op positieve wijze door in de nacompetitie om een Europees ticket: Heerenveen verraste AZ donderdag.

SC Heerenveen relaxed in de play-offs: 'AZ moet, wij genieten'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
3 - 2
AZ
AZ

'Onvoorstelbaar, wat een voetbalavond', glunderde trainer Ole Tobiasen na de wedstrijd. 'Ook voor de neutrale toeschouwer. Het is een geweldige prestatie van het hele team.' Het verschil in houding was in het Abe Lenstra Stadion bij vlagen zichtbaar. AZ was flink teleurgesteld door de deelname aan de play-offs, terwijl het voor Heerenveen juist een onverwachts en lekker toetje is.

'Alles zit mee, dat is dan ook de flow waarin we zitten', concludeert Tobiasen bij ESPN. 'Het is fantastisch om mee te maken. Ik ben supertrots op wat de jongens neerzetten. Het is knap wat je jongens op dit moment presteren en dat ze het geloof erin hebben. Ik hoop dat ze het nog anderhalve week kunnen volhouden. Voor ons is dit een toetje. AZ moet, wij kunnen ervan geniet.'

Als het aan Thom Haye lag, was de winnende treffer van Heerenveen nooit gevallen. De middenvelder vond namelijk dat doelpuntenmaker Tibor Halilovic een andere keuze had moeten maken. 'Bij die laatste goal dacht ik eigenlijk dat hij de bal beter voor kon geven, maar als je hem dan zo binnenjast, hou ik mijn mond heel snel dicht', grinnikte Haye, die op het moment van de comeback al gewisseld was.

Ook de in januari overgekomen middenvelder ziet dat het goed zit in de spelersgroep. 'Het is mooi om te zien dat de groep er gewoon heel veel zin in heeft. Onbewust geeft het misschien wat extra's dat je met plezier de wedstrijden ingaat. Het ging de laatste wedstrijden steeds meer leven. De sfeer in de groep is altijd goed gebleven.'

AZ
AZ
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.