FC Groningen - SC Cambuur

Cambuur is zondag met de winst aan de haal gegaan in de uitwedstrijd tegen Groningen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 2-3.

Cambuur nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Roberts Uldrikis scoorde na 12 minuten, op aangeven van Robin Maulun. Direct na de rust vergrootte Mees Hoedemakers de voorsprong van Cambuur.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jørgen Strand Larsen namens Groningen met een assist van Romano Postema.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Issa Kallon en bouwde de marge verder uit.

Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 3-2 voor Groningen werd in de laatste minuten gemaakt door Postema, op aangeven van Strand Larsen.

Groningen heeft in de vijf laatste wedstrijden en vijf keer verloren, terwijl Cambuur één overwinning, drie keer gelijk gespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de achtste nederlaag met één doelpunt verschil van Groningen dit seizoen. Dit was ook de zevende overwinning van Cambuur met één doelpunt verschil.

De competitie is voor dit seizoen ten einde gekomen Groningen eindigde in een twaalfde plaats en Cambuur op de negende.