Zwinkels van schlemiel naar held tijdens zege ADO in Tilburg

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag een kostbare overwinning geboekt. De ploeg van trainer Fons Groenendijk won op bezoek bij Willem II: 1-2.

De thuisclub begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg via Erik Falkenburg en Obbi Oulare in de eerste tien minuten twee goede kansen, maar ADO - dat zondag thuis met 4-1 te sterk was voor Roda JC - kwam halverwege de eerste helft vanuit het niets op voorsprong. Abdenasser El Khayati speelde zich knap vrij en schoot geplaatst raak.

Het antwoord van Willem II liet echter niet lang op zich wachten. Al kregen de Tilburgers hulp van Robert Zwinkels, die drie minuten na de openingstreffer een kopbal van Pele van Anholt uit zijn handen liet glippen. Oulare profiteerde dankbaar van de blunder van de ADO-doelman en tikte van dichtbij binnen.

Kort voor rust kreeg Falkenburg een enorme kans op 2-1, maar nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant van het veld in het doel. Uit de draai maakte Mike Havenaar zijn eerste uitdoelpunt dit seizoen in de Eredivisie. En die treffer bleek goud waard voor de bezoekers.

Willem II kreeg in de tweede helft mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Zwinkels voorkwam die. Kort voor tijd redde hij fabuleus op een inzet van Elmo Lieftink. Daardoor steeg ADO Den Haag naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. Met nog vijf duels voor de boeg hebben de Hofstedelingen drie punten meer dan Excelsior. Willem II staat elfde.