ADO kiest voor 'veteranenteam' in degradatiestrijd

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag vervolgt de jacht op handhaving woensdag tegen Willem II.

ADO kiest voor 'veteranenteam' in degradatiestrijd
Speelronde: 29
Aftrap: woensdag 5 april, 20.45 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder

• Door de 2-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht gaf Willem II de negende plaats uit handen. Toch maken de Tilburgers nog altijd kans op de play-offs om Europees voetbal. Opponent ADO Den Haag zette Roda JC Kerkrade zondag met 4-1 opzij en heeft nog alle kansen om zich rechtstreeks te handhaven.

• Willem II won precies de helft van de Eredivisie-thuiswedstrijden die de ploeg tegen ADO Den Haag afwerkte: twaalf van de 24. De club uit de Hofstad triomfeerde driemaal en negen keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Het vorige thuisduel van Willem II mondde uit in een 2-0 overwinning op PEC Zwolle. De laatste keer dat de Tricolores twee keer op rij een Eredivisie-zege boekten op eigen bodem was in december 2015.

• Fran Sol liet dit Eredivisie-seizoen zes goals aantekenen in thuiswedstrijden. De laatste speler van Willem II-speler die vaker scoorde voor eigen publiek was Frank Demouge in de jaargang 2008/09 (tien doelpunten).

In Den Haag won ADO eerder dit seizoen met 1-0 van Willem II door een treffer van Tom Beugelsdijk.
In Den Haag won ADO eerder dit seizoen met 1-0 van Willem II door een treffer van Tom Beugelsdijk.

• In de afgelopen drie seizoenen veroverde Willem II-coach Erwin van de Looi, toen nog in dienst van FC Groningen, liefst 45 van de maximale 54 punten in de laatste zes speelrondes.

• ADO Den Haag staat op 599 nederlagen in uitwedstrijden op het hoogste niveau. Tot nu toe leden vier clubs zeshonderd verliesbeurten op vreemde bodem in de Eredivisie: NAC Breda, Sparta Rotterdam, Willem II en FC Utrecht.

• Sinds de aanstelling van Fons Groenendijk kent de ADO Den Haag-basis een gemiddelde leeftijd van 28 jaar en 72 dagen. Bij zijn voorganger Zeljko Petrovic lag dit moyenne nog op 26 jaar en 54 dagen.

• ADO Den Haag kreeg dit seizoen in elke uitwedstrijd minimaal één tegentreffer. De laatste keer dat de residentieclub op vreemde bodem een clean sheet realiseerde, was op 17 april 2016 tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.