Zweedse bondscoach geniet van doorbraak AZ'er Karlsson

Reacties

Zijn uitnodiging werd wat overschaduwd door die van Zlatan Ibrahimovic, maar hij zal er niet veel minder blij mee zijn: AZ-aanvaller Jesper Karlsson mag zich later deze maand laten zien bij de Zweedse nationale ploeg. Bondscoach Janne Andersson is lovend over de aanvaller.

Zweedse bondscoach geniet van doorbraak AZ'er Karlsson
© Pro Shots

Karlsson zat een jaar geleden al eens bij de Zweedse selectie, die toen echter vooral uit de B-keuze bestond. Andersson gebruikte de oefenwedstrijden van januari vorig jaar om wat nieuwe spelers aan het werk te zien en liet Karlsson speelminuten maken in de zeges op Moldavië en Kosovo. Nu mag de vleugelaanvaller zich ook voor het echte werk gaan melden.

'We hebben zijn ontwikkeling in Nederland op de voet gevolgd', zegt Andersson. 'Hij was natuurlijk ook al eens eerder bij ons, dus we weten welke kwaliteiten hij heeft. Leuk om hem weer te zien. Het is extra leuk dat Jesper erbij zit, aangezien hij de eerste speler is die ons nieuwe Future Team-traject heeft doorlopen en nu goed genoeg is om in het nationale elftal te spelen. Een mooi compliment voor Claes Eriksson en de trainers die hem hierbij hebben bijgestaan.'

Karlsson (22) maakte afgelopen zomer de overstap van Elfsborg naar AZ en is in Alkmaar een vaste basisspeler. Na 31 wedstrijden voor de Noord-Hollanders staat de teller op negen goals en zeven assists. Zweden speelt deze maand de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Georgië (25 maart) en Kosovo (28 maart) en oefent op 31 maart nog tegen Estland.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Karlsson
Meer over J. Karlsson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.