Kassa rinkelt weer bij AZ: Karlsson op weg naar Serie A

Reacties

Jesper Karlsson maakt zeer waarschijnlijk de overstap van AZ naar Bologna. De clubs zijn het eens geworden over een transfersom van ongeveer elf miljoen euro. Voor Karlsson ligt in Italië een contract voor vijf seizoenen klaar.

Kassa rinkelt weer bij AZ: Karlsson op weg naar Serie A
© Pro Shots

Karlsson (25) is al in Italië gesignaleerd en dus wijst alles erop dat de transfer nagenoeg afgerond is. De Zweedse buitenspeler moet wel nog medisch worden gekeurd, daarna kan hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. AZ nam Karlsson in de zomer van 2020 voor ongeveer 2,5 miljoen euro over van Elfsborg IF.

Karlsson bleek onmisbaar voor AZ. Hij was in drie seizoenen verantwoordelijk voor 35 Eredivisie-doelpunten en 25 assists en had daarmee een groot aandeel in de prestaties van de Alkmaarders. Zijn contract bij AZ liep nog tot de zomer van 2026.

Eerder deze zomer verkocht AZ Sam Beukema al aan Bologna. De verdediger leverde negen miljoen euro. Voor Milos Kerkez (Bournemouth) en Tijjani Reijnders (AC Milan) kreeg AZ respectievelijk ongeveer achttien miljoen en negentien miljoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'AZ moet nu gaan cashen voor Karlsson'
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.