Karlsson tekent in Italië: 'Gaan we ongetwijfeld veel van horen'

Reacties

AZ heeft afscheid genomen van Jesper Karlsson. De Zweedse buitenspeler maakt een transfer naar Bologna FC. Daar gaat hij samenspelen met voormalig teamgenoot Sam Beukema, die eerder deze zomer dezelfde overstap maakte.

Karlsson tekent in Italië: 'Gaan we ongetwijfeld veel van horen'
© Pro Shots

Karlsson kwam drie seizoenen geleden aan bij AZ. Hij werd destijds voor ruim tweeënhalf miljoen euro overgenomen van IF Elfsborg. Sindsdien speelde hij 124 duels in het eerste elftal van AZ, waarin hij goed was voor 46 treffers. Naar verluidt ontvangt AZ zo'n elf miljoen euro voor de aanvaller. Hij tekent een contract voor vijf seizoenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb drie hele goede jaren gehad bij AZ', reageerde Karlsson via de clubwebsite van AZ op zijn transfer. 'Ik wil graag iedereen bij de club bedanken voor hun hulp, steun en de mooie tijd. Van mijn teamgenoten door de jaren heen tot de staf en alle anderen in en om AZ. Daarnaast spreek ik graag mijn dankbaarheid uit naar de AZ-fans voor hun enorme en continue support. Nu verheug ik me op een nieuwe uitdaging, waarbij ik me door ga ontwikkelen in Italië en wederom ga proberen het beste in mezelf naar boven te halen. Ik zal AZ blijven volgen in de toekomst. Deze club blijft dan ook voor altijd speciaal voor mij.'

Directeur voetbalzaken van AZ Max Huiberts ziet een speler met veel kwaliteiten vertrekken. 'We hebben drie jaar lang kunnen genieten van de kwaliteiten van Jesper. Het is een speler waar je voor naar het stadion komt. Met zijn specifieke kwaliteiten maakt hij elk team beter. Zijn persoonlijke ontwikkeling tekent zijn succesvolle periode in Alkmaar eveneens. Hij is de afgelopen jaren op en buiten het veld enorm gegroeid. We gaan ongetwijfeld nog veel van Jesper horen vanaf de internationale velden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.