Zweden gooit WK-ticket te grabbel bij rentree Ibrahimovic

De rentree van Zlatan Ibrahimovic heeft niet de gewenste uitwerking op de WK-kansen van Zweden gehad. Met de veertigjarige veteraan terug in het elftal, leed de (nu nog) koploper van Groep B een mogelijk heel dure nederlaag tegen Georgië.

Georgië
Georgië
2 - 0
Zweden
Zweden

Ibrahimovic onthulde in aanloop naar het uitduel in Georgië nog dat de mogelijkheid om nog eens deel te nemen aan een WK, hem motiveert om te blijven gaan. De spits van AC Milan had zijn land in de eerste helft ook een zet in de goede richting kunnen geven, maar tot twee keer tot had hij geen succes met het hoofd. De grootste kans was voor Alexander Isak, maar ook de voormalig spits van Willem II stuitte op doelman Giorgi Loria.

Zo beukte Zweden een uur lang tevergeefs op de Georgische defensie, met captain Guram Kashia (ex-Vitesse). Het drama voor de bezoekers werd compleet toen Khvicha Kvaratskhelia aan de andere kant profiteerde van een chaotische situatie voor het Zweedse doel en de 0-1 binnentikte. Een kwartier later vergrootte de aanvaller van Rubin Kazan de problemen van Zweden door Robin Olsen na zwak ingrijpen weer te passeren.

Die klap kwam Zweden niet meer te boven. Ook AZ-aanvaller Jesper Karlsson, drie minuten voor tijd in de ploeg gekomen voor Isak, kon niet meer voor een late comeback zorgen. Daardoor moeten Ibrahimovic en co vrezen dat Spanje de koppositie in Groep B overneemt. De ploeg van Luis Enrique speelt om 20.45 uur tegen het Griekenland van John van 't Schip en kan uitstekende zaken doen, wetende dat Zweden zondag de laatste tegenstander is.