'Zware schorsing dreigt voor Giménez na woede-uitbarsting richting arbiter'

Reacties

De woede bij Uruguay na de uitschakeling in de groepsfase van het WK in Qatar was groot, heel groot. De Zuid-Amerikanen vonden dat ze in het laatste groepsduel met Ghana twee strafschoppen hadden moeten hebben. Na afloop haalde verdediger José María Giménez op dusdanige wijze verhaal bij de arbitrage, dat hij mogelijk wordt geschorst.

'Zware schorsing dreigt voor Giménez na woede-uitbarsting richting arbiter'
© Pro Shots
Ghana
Ghana
0 - 2
Uruguay
Uruguay

Dat schrijven Spaanse en Uruguayaanse media althans, de dag nadat Uruguay ondanks een 0-2 overwinning op Ghana strandde in de groepsfase. De teleurstelling bij de tweevoudig wereldkampioen was groot, nadat Zuid-Korea door een verrassende overwinning op Portugal (2-1) op basis van het doelsaldo doorging naar de achtste finale. Na afloop liet Luis Suárez al weten dat Uruguay zich benadeeld voelde door de arbitrale beslissingen. De 35-jarige spits voegde eraan toe dat de FIFA altijd tegen zijn land is.

Dat sentiment zal ongetwijfeld ook hebben geleefd bij Giménez. De mandekker van Atlético Madrid was ziedend, zo bleek uit een scheldkanonnade voor de camera, en moest worden tegengehouden door zijn ploeggenoot Ronald Araújo om scheidsrechter Daniel Siebert niet te lijf te gaan. Dat lukte echter met moeite, zo boos was de 27-jarige verdediger. Verblind door zijn woede raakte hij in het voorbijgaan een man in pak met zijn elleboog. Volgens El Observador was die man Elkhan Mammadov, competitiedirecteur van de FIFA.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vraag is volgens Mundo Deportivo nu of Siebert het incident heeft opgenomen in zijn wedstrijdrapport en wat precies. Dat bepaalt voor een groot deel of Giménez wordt gestraft en hoe zwaar. Op een fysieke aanval op een FIFA-official staat volgens de regelgeving van de wereldvoetbalbond een schorsing van minstens vijftien (!) wedstrijden, die ook zou kunnen tellen in clubverband. Wordt Giménez bijvoorbeeld alleen gestraft voor zijn grove taalgebruik, dan zou hem dat op minstens drie duels schorsing kunnen komen te staan.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.