Emotionele Suárez mag kinderen niet zien: 'FIFA is altijd tegen Uruguay'

Luis Suárez treurt na de uitschakeling van Uruguay op het WK. Een 0-2 zege op Ghana bleek niet voldoende om de volgende ronde te bereiken, omdat Portugal tegelijkertijd won van Zuid-Korea. Suárez was kort na afloop al in tranen en oogde ook emotioneel in het interview na afloop.

© NOS
Ghana
Ghana
0 - 2
Uruguay
Uruguay

'Ik ben teleurgesteld en boos', beschreef Suárez zijn gevoelens. 'We zijn kritisch op de manier waarop we speelden in de eerste twee wedstrijden, maar vandaag hebben we alles gegeven. We moesten winnen en dat hebben we gedaan, maar we zijn door onszelf in deze positie beland.'

Uruguay kwam uiteindelijk één doelpunt tekort. Volgens Suárez had de ploeg minstens twee penalty's verdiend tegen Ghana. In de tweede helft weigerde arbiter Daniel Siebert een penalty toe te kennen na een vermeende overtreding van Daniel Amartey op Darwin Núñez. Edinson Cavani vroeg in de blessuretijd tevergeefs om een penalty na contact met Alidu Seidu. Na de wedstrijd stormden de woedende spelers van Uruguay af op Siebert, die daarom een gele kaart toekende aan José María Giménez en Cavani.

'Ik zie dat Edi wordt afgesneden. Darwin had er ook eentje verdiend. Dat zijn geen excuses, maar het zijn wel goede penaltynemers', aldus Suárez, die daarmee lijkt te bedoelen dat Núñez en Cavani waarschijnlijk gescoord zouden hebben vanaf elf meter. Núñez stond niet meer op het veld in de blessuretijd, bij de vermeende overtreding op Cavani.

'Het scheidsrechterscomité van de FIFA moet betere uitleg geven over het toekennen van penalty's', vervolgde Suárez. Niet alleen op dat gebied heeft Suárez zijn bedenkingen bij de FIFA. Tot zijn woede kreeg hij van FIFA-officials te horen dat zijn kinderen na de wedstrijd niet naar beneden mochten komen.

'Na de wedstrijd wilde ik mijn familie zien en kreeg ik te horen dat mijn kinderen niet naar beneden mochten komen, terwijl ik een speler van Frankrijk wel met zijn kinderen op de reservebank heb gezien. Ik ben teleurgesteld. Mijn jongste zoon heeft me nooit een WK-wedstrijd zien winnen. Vandaag hebben we weliswaar gewonnen, maar hij vertrekt met een bedroefd gevoel', treurde Suárez. 'Het lijkt erop dat Uruguay meer macht moet krijgen. De FIFA is altijd tegen Uruguay.'

Volgens bondscoach Diego Alonso deed een strafschop voor Portugal tegen Uruguay (2-0) zijn ploeg uiteindelijk de das om. De penalty volgde op een handsbal van José Giménez, die de bal tegen de hand kreeg bij een poging een pass van Bruno Fernandes te blokkeren. 'De FIFA heeft ons verteld dat het geen penalty had moeten zijn', beweerde Alonso in zijn interview na afloop. Op de persconferentie na afloop herhaalde hij die claim. 'Daardoor zijn we uitgeschakeld.'