Zwak AZ verzekert zich in Liechtenstein van overwintering

Reacties

AZ is er na de kerst nog bij in de Conference League. De Alkmaarders wonnen in Liechtenstein met 1-2 van FC Vaduz, door treffers van Milos Kerkez en Myron van Brederode. Ondanks de goede afloop was het een zwakke vertoning van de formatie van Pascal Jansen, die het onnodig moeilijk had met deze zwakke tegenstander.

Zwak AZ verzekert zich in Liechtenstein van overwintering
© Pro Shots
FC Vaduz
FC Vaduz
1 - 2
AZ
AZ

De openingsfase had niet veel om het lijf. De stadionspeaker meldde na een minuut of zeven dat de prins van Liechtenstein inmiddels ook het stadion had betreden, maar dat was kennelijk niet waar op werd gewacht: vuurwerk bleef nog een tijd uit. Na een klein half uur was er pas doelgevaar. Franklin Sesere schoot een halve meter naast het doel van Hobie Verhulst. Aan de overkant liep Kerkez een voorzet van Yukinari Sugawara binnen, maar de Schotse arbiter Donald Robertson had een overtreding van de Hongaar gezien en keurde de goal af.

Na die korte fase van vermaak, kabbelde de partij verder. Een knappe volley van Dani de Wit vloog een meter over werd gevolgd door een pegel van Jens Odgaard van grote afstand, die Benjamin Buchel uit zijn hoek tikte. Dat was het wel voor wat betreft de eerste helft in Liechtenstein. Direct na de pauze deden de Nederlandse bezoekers wél zaken. Kerkez ging aan de wandel en de jonge Hongaar besloot zijn rush met een doeltreffend puntertje: de 300e Europese goal in de AZ-historie.

Vaduz, dat voetballend erg weinig om het lijf had, bleef het wel proberen: Merlin Hadzi loste een ongevaarlijk ogend schot, maar Verhulst had het er knap lastig mee. Een kopstoot van Anthony Goeizer eindigde een halve meter naast het AZ-doel. De goalie van AZ was halverwege de tweede helft serieus hard nodig om een poging van Ryan Fosso knap uit de hoek te tikken.

Een kwartier voor tijd leek AZ, dat verder pover speelde, de wedstrijd te beslissen. Van Brederode, die nog geen minuut geleden was ingevallen voor de totaal onzichtbare Jesper Karlsson, speelde een tegenstander uit en had daarna alle ruimte om raak te schieten. De buitenspeler velde het vonnis met een overtuigend schot in de kruising. Vrijwel direct na de aftrap kwam Vaduz terug in de wedstrijd.

Riechedly Bazoer speelde een hele slechte pass, die werd onderschept door Nicolas Hasler, ook een invaller. De middenvelder liep een meter of vijftig met de bal en schoof hem uiteindelijk in de hoek achter Verhulst, net voordat Sam Beukema nog wilde ingrijpen. Zo moest AZ in het slotkwartier de aandacht erbij houden. Dat deed het goed, Vaduz werd niet meer gevaarlijk.

Zodoende is de Europese overwintering een feit voor de mannen van Jansen. De vraag is nu nog wanneer AZ weer aan de bak moet. Als Dnipro-1 nog een keer punten laat liggen (later op de donderdagavond tegen Apollon of volgende week in Alkmaar), is AZ groepswinnaar en slaat het de tussenronde over. Als de Oekraïense ploeg beide wedstrijden wint, is AZ runner-up en moet het die tussenronde wél spelen.

Hieronder ziet u de doelpunten van AZ

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.