Zuid-Afrika sluit Afrika Cup af met brons na penaltyserie tegen DR Congo

Reacties

Zuid-Afrika heeft zaterdag beslag gelegd op brons op de Afrika Cup. In een weinig verheffende strijd om de derde plek tegen DR Congo sloot Bafana Bafana het eindtoernooi na een strafschoppenserie af met een pleister op de wonde.

Zuid-Afrika sluit Afrika Cup af met brons na penaltyserie tegen DR Congo
© Ziggo Sport
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
ns
0 - 0
DR Congo
DR Congo

Zuid-Afrika strandde in de halve finale na strafschoppen tegen Nigeria en DR Congo legde het in de laatste horde op weg naar de eindstrijd nipt af tegen gastland Ivoorkust. De Zuid-Afrikanen leken in Abidjan het meest vastberaden om nog een bronzen medaille binnen te halen.

Het veldoverwicht van het elftal van bondscoach Hugo Broos leidde alleen niet tot veel kansen. De twee oud-winnaars van de Afrika Cup (Zuid-Afrika in 1996 en DR Congo in 1968 en 1974) maakten er bepaald geen spektakelstuk van in de strijd om brons. De Congolese keeper Dimitry Bertaud onderscheidde zich nog twee keer bij pogingen van de Zuid-Afrikaan Mikhali Mayambela.

Omdat beide landen niet tot scoren kwamen in negentig minuten volgde een strafschoppenserie. Tebho Mokoena, deze Afrika Cup uitblinker bij Zuid-Afrika, schoot de eerste strafschop tegen de paal.

Chancel Mbemba kreeg daarna de kans om Congo naar de derde plaats schieten, maar zijn penalty werd door de Zuid-Afrikaanse keeper Ronwen Williams gekeerd. Williams keerde later ook de inzet van Meschack Elia en hielp Zuid-Afrika daardoor aan brons. De finale tussen Ivoorkust en Nigeria is zondagavond om 21.00 uur, ook in Abidjan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.