Zorgen voor Klopp: ook Matip en Thiago onzeker voor Ajax-uit

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft behoorlijk wat te puzzelen voor de Champions League-confrontatie met Ajax. Virgil van Dijk is niet de enige die ontbreekt bij The Reds.

Zorgen voor Klopp: ook Matip en Thiago onzeker voor Ajax-uit
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

De aanvoerder van het Nederlands elftal moet onder het mes na de onbesuisde charge van Jordan Pickford in de Merseyside Derby tegen Everton (2-2) en ligt er vermoedelijk langdurig uit. Joel Matip lijkt zijn logische vervanger, maar The Liverpool Echo meldt maandag dat ook de Kameroener een blessure heeft opgelopen. Matip zou maandag een scan hebben ondergaan naar aanleiding van wat spierklachten. De 29-jarige verdediger speelde tegen Everton zijn eerste negentig minuten in de Premier League sinds 20 oktober 2019.

Dinsdag maakt Liverpool de wedstrijdselectie voor het duel in de Johan Cruijff Arena bekend. Achter de naam Matip staat vooralsnog een vraagteken. Mocht ook hij ontbreken, dan zal Klopp waarschijnlijk middenvelder Fabinho een linie naar achteren schuiven. Dat betekent dat er op het middenveld een plekje vrij komt, maar ook daar zijn twijfels. Zo is ook de inzetbaarheid van Thiago Alcântara onzeker. De Spanjaard kreeg zaterdag een stevige tackle van Richarlison te verwerken.

Mocht Thiago ontbreken, dan lijkt het waarschijnlijk dat Georginio Wijnaldum hem vervangt. Doelman Alisson Becker is er in ieder geval niet bij in Amsterdam. Adrían is normaal gesproken zijn vervanger.

'Als Liverpool zijn gebruikelijke niveau haalt en met intensiteit speelt, is Ajax kansloos'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.