Zorgen om Afrika Cup: clubs willen 'dringend gesprek' met FIFA

Reacties

De ECA wil vanwege het uitbreken van de Omikron-variant van het coronavirus in gesprek met wereldvoetbalbond FIFA. De belangenbehartiger van Europese clubs maakt zich grote zorgen om de gezondheid van de spelers die volgende maand deelnemen aan het toernooi om de Afrika Cup.

Zorgen om Afrika Cup: clubs willen 'dringend gesprek' met FIFA
© Pro Shots

Sinds de Omikron-variant de kop opstak in Zuid-Afrika, hebben landen over de hele wereld reisverboden- en beperkingen ingevoerd. Dat vormt een flinke uitdaging voor de organisatie van het toernooi om de Afrika Cup, dat van 9 januari tot 6 februari wordt gehouden in Kameroen. 

In een officiële verklaring roept de ECA, die meer dan 240 clubs vertegenwoordigt, dringend op tot samenwerking met de FIFA. 'Nu de gezondheidssituatie op een alarmerende manier blijft verslechteren, moeten we ervoor zorgen dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de spelers te beschermen.'

Haller, Onana en Sangaré
Onder anderen Sebastién Haller, André Onana (beiden Ajax) en Ibrahim Sangaré (PSV) kunnen normaal gesproken een nationale oproep verwachten. Sangaré gaf onlangs te kennen nog niet te weten of hij met Ivoorkust deelneemt aan het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.