Zorgen blijken terecht: uitgedroogde aanvaller Nigeria zakt in elkaar

Reacties

Samuel Kalu heeft vrijdag voor schrik gezorgd in het Nigeriaanse kamp voor het toernooi om de Afrika Cup. De 21-jarige aanvaller zakte tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen Burundi van zaterdag in elkaar. Kalu bleek te kampen met uitdroging, wat de zorgen van spelersvakbond FIFPro rechtvaardigt.

Zorgen blijken terecht: uitgedroogde aanvaller Nigeria zakt in elkaar
Nigeria
Nigeria
1 - 0
Burundi
Burundi

Kalu wilde tijdens de afsluitende trainingssessie van Nigeria een hoekschop nemen toen hij naar de grond ging. De speler van Girondins Bordeaux werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de eerste berichten zou Kalu een hartaanval hebben gekregen, maar de Nigeriaanse perschef Ademola Olajire bevestigde tegen Goal.com dat het ging om uitdroging. 'Hij is voor tests naar het ziekenhuis gegaan. Zijn situatie is stabiel. Hij was uitgedroogd. Hij had meer moeten drinken.'

Eerder op de dag uitte FIFPro al zorgen over het toernooi om de Afrika Cup vanwege de extreme hitte in gastland Egypte. In sommige steden kan het tijdens wedstrijden tegen de veertig graden Celsius zijn. De mondiale spelersvakbond oppert om de vroege duels van 16.30 uur lokale tijd waar nodig uit te stellen en om niet twee, maar vier drinkpauzes per wedstrijd te hanteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nigeria
Meer over Nigeria
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.