Zorgelijke Verbeek: 'Kwaliteit betaalt zich altijd uit'

Gertjan Verbeek begint zich langzaam zorgen te maken over de prestaties van AZ. Afgelopen zaterdag bleef zijn ploeg voor de vijfde keer op rij verstoken van een competitiezege. De Alkmaarders ondernamen niet minder dan achttien doelpogingen.

Zorgelijke Verbeek: 'Kwaliteit betaalt zich altijd uit'

'De realiteit is dat we op de vijftiende plaats staan. Dat baart zorgen', aldus Verbeek in gesprek met Voetbal International. AZ beleeft de slechtste seizoenstart sinds 23 jaar. In het seizoen 1987/88 waren er na vijf duels pas twee punten verdiend.

'Op deze manier raken we steeds meer achterop. We beseffen dat we te laag staan, maar óók dat we in vier van de vijf duels heel aardig gespeeld hebben. We mogen het zelfvertrouwen dus niet verliezen. Kwaliteit betaalt zich altijd uit', zegt Verbeek, die donderdag met AZ begint aan de Europa League tegen FC Sheriff Tiraspol.

'Ook mijn spelers zien samenvattingen van andere wedstrijden', vertelt Verbeek op de clubwebsite. 'Dan zien ze FC Groningen en FC Utrecht worstelen. Zij weten ook dat we zeker niet minder zijn dan die ploegen. Het feit is alleen dat die ploegen bovenin meedraaien en wij vijftiende staan. Vorig seizoen behaalde AZ met een goede eindsprint de vijfde plaats. Dat is ook nu nog steeds onze doelstelling.'

Tot overmaat van ramp was aanvoerder Stijn Schaars zaterdag de vierde vaste kracht die wegviel. De middenvelder werd tijdens de warming-up ziek en moest overgeven. Hij werd vervangen door Kolbeinn Sigthórsson.

Verbeek kon evenmin beschikken over Simon Poulsen (hamstring), Brett Holman (kuit) en Héctor Moreno (hamstring). De Mexicaan kwam laat terug uit Mexico en zou sowieso op de bank beginnen, maar dat werd vanwege zijn blessure de tribune.

Poulsen maakte dinsdag zijn rentree bij Jong AZ. Hij kwam tegen FC Twente (2-0 zege) de eerste helft in actie. Schaars hoopt tegen FC Sheriff terug te keren in de ploeg, maar voor Holman komt het duel te vroeg. Niklas Moisander is geschorst en Sergio Romero is niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen