Zonder Brendan Rodgers was Jürgen Klopp dakloos geweest

Reacties

VI's Süleyman Öztürk heeft bij zijn Premier League-vooruitblik alle aandacht voor Brendan Rodgers, die zaterdag met Leicester City op bezoek gaat bij zijn oude club Liverpool.

Zonder Brendan Rodgers was Jürgen Klopp dakloos geweest
© Pro Shots

Sinds Brendan Rodgers manager is van Leicester City pakten alleen Liverpool en Manchester City meer punten in de Premier League. The Foxes doen het gerekend vanaf februari beter dan Chelsea, Manchester United, Arsenal én Tottenham Hotspur. Dat is knap. In de huidige jaargang bezet Leicester na zeven speelronden de derde plek. Ook dat is knap.

Precies vier jaar geleden werd Rodgers ontslagen als coach van Liverpool. Voor hem in de plaats kwam Jürgen Klopp. The Telegraph stuurde deze week ex-verdediger Jamie Carragher naar Leicester voor een gesprek met de Noord-Ier. Hij vertelde nooit bittere gevoelens te hebben gehad over zijn gedwongen vertrek. Hoewel zijn reputatie als toptrainer flinke schade had opgelopen en hij bij Celtic op een nieuwe kans in de Premier League moest wachten. Rodgers zei in The Telegraph onder meer dat hij vlak na zijn ontslag te horen had gekregen dat Klopp moeite had een geschikte woning te vinden. Hij bood daarom zijn woning aan. Klopp woont er nog altijd. Na de Champions League-zege stuurde Rodgers iedereen bij Liverpool een felicitatie-appje.

Mooi dat je je als mens zo nederig kunt opstellen en niet verbitterd om je heen slaat omdat je vindt dat je onrecht aangedaan is. Incasseren, accepteren en leren van de fouten die je hebt gemaakt.

Leicester City is een van de best voetballende ploegen van Engeland. De kampioensploeg van 2016 is bijna geheel ontmanteld. Van de gebruikelijke basiself herinneren alleen doelman Kasper Schmeichel en Jamie Vardy aan de dronkemansrit van drie jaar geleden. Linksback Ben Chillwell (22) heeft zich opgewerkt tot Engels international. De Turk Caglar Söyüncü (23) heeft de duurste verdediger aller tijden vervangen en doet dat zo goed dat niemand het meer heeft over Harry Maguire. De Portugees Ricardo Pereira (25) ontpopt zich tot een van de beste rechtervleugelverdedigers in de competitie. De Belg Youri Tielemans (22) zit nog niet aan zijn top. Wilfred Ndidi (22) is een onderschatte kracht die als controleur belangrijk is in de pressing. James Maddison (22) wordt beter en beter en heeft met Rodgers een coach die hem in zijn kracht laat spelen. Het talent Hamza Choudhury (22) krijgt regelmatig speelminuten, Harvey Barnes (21) toont zich steeds meer. Kortom: een interessant elftal waaraan door een vakman is gesleuteld en dat perspectief heeft.

De titel van 2016 kan nooit meer worden geëvenaard, dat was once in a lifetime, maar slaagt Leicester City erin derde of vierde te worden dan is dat een bijna net zo onwerkelijke prestatie.

Naar de periode van Rodgers bij Liverpool kun je trouwens ook op een andere manier kijken. Was Steven Gerrard niet uitgegleden, dan stond ergens in de buurt van Anfield een standbeeld.

Speelronde 8 in de Premier League


Za 5 okt. 2019

Zo 6 okt. 2019

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.