Zoet en Hateboer in eerste Oranje-basis van Koeman

Reacties

Jeroen Zoet en Hans Hateboer starten vrijdagavond in de basis bij Oranje, dat het in de Arena opneemt tegen Engeland (aftrap 20.45 uur). Het zijn de meest opvallende namen die bondscoach Ronald Koeman het veld instuurt bij zijn debuut op de Oranje-bank.

Zoet en Hateboer in eerste Oranje-basis van Koeman

Zoet krijgt onder de lat de voorkeur boven Jasper Cillessen, die maandag keept tegen Portugal. Zoals verwacht start Oranje in de eerste interland onder Koeman in een systeem met drie centrumverdedigers. Kersverse aanvoerder Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt staan centraal achterin. Hateboer en Patrick van Aanholt zijn de backs die de hele vleugel bestrijken.

Op het middenveld is plek voor Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman, met Quincy Promes rechts voorin. Verder kiest Koeman voor Bas Dost, die bij Sporting Lissabon aan de lopende band scoort, en Memphis Depay.

Hateboer
Hateboer is de eerste speler die onder de nieuwe bondscoach debuteert. Ook Guus Til, Marco Bizot, Wout Weghorst en Justin Kluivert kunnen in deze interlandperiode voor het eerst meedoen bij Oranje. In heel 2017 beleefden vijf spelers hun vuurdoop in Oranje: De Ligt, Timothy Fosu-Mensah, Wesley Hoedt, Nathan Aké en Donny van de Beek.

Video-analyse: nieuw systeem Oranje uitdaging voor De Ligt en Van Dijk
'Van Dijk is een leider, nu moet hij het ook laten zien'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.