Oranje sinds EK-trauma al 22 jaar zonder verlies tegen Engeland

Reacties

In de aanloop naar elke interland van het Nederlands elftal duikt Voetbal International in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Deze keer aandacht voor de oefeninterland tegen Engeland van vrijdagavond (aftrap 20.45 uur).

Oranje sinds EK-trauma al 22 jaar zonder verlies tegen Engeland

• Nederland en Engeland treffen elkaar voor de 21ste keer in een officiële interland. Oranje triomfeerde zes keer, negen edities kenden geen winnaar en vijf keer zegevierde Engeland. De vorige confrontatie vond plaats op Wembley en mondde in maart 2016 uit in een 1-2 overwinning voor Nederland.

De laatste zeven ontmoetingen met Engeland bleef Oranje zonder nederlaag. Voor de laatste verliesbeurt tegen The Three Lions moeten we alweer terug tot 18 juni 1996, de zeer pijnlijke 1-4 nederlaag op het EK 1996.

• Enigszins onopgemerkt is het Nederlands elftal bezig aan een sterke serie. Oranje zette zijn laatste vijf interlands in winst om en zegevierde zelfs in acht van de laatste negen wedstrijden. Mede hierdoor neemt Nederland nog altijd de 21ste plaats in op de FIFA-ranking, het mislopen van twee achtereenvolgende eindtoernooien ten spijt.

Een razendsnelle vooruitblik op Nederland - Engeland.

• Ronald Koeman debuteert als bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalige topspeler wordt de 42ste keuzeheer in de historie van Oranje en pas de zevende persoon die ook als speler de nationale ploeg heeft gediend.

Liefst vijf spelers kunnen vrijdagavond debuteren in het Nederlands elftal: Guus Til, Marco Bizot, Wout Weghorst, Justin Kluivert en Hans Hateboer. In heel 2017 beleefden vijf spelers hun vuurdoop in Oranje: Matthijs de Ligt, Wesley Hoedt, Nathan Aké, Timothy Fosu-Mensah en Donny van de Beek.

• Als Kluivert debuteert, treedt hij in de voetsporen van zijn vader Patrick. Er zijn tot nu toe negen vader-zoon-combinaties geweest in Oranje: Frank en Steven Berghuis, Danny en Daley Blind, Johan en Jordi Cruijff, Jan Everse senior en Jan Everse junior, Wim en René van der Gijp, Jerry en Nigel de Jong, Martin en Ronald Koeman, Martin en Erwin Koeman en Jan en Youri Mulder.

Oranje achter gesloten deuren: 'Koeman laat duidelijk zien wie de baas is'

Van het huidige keurkorps is Ryan Babel met 46 caps de meest ervaren international. Georginio Wijnaldum (45 interlands) en Kevin Strootman (39) completeren de topdrie.

Alweer voor de 63ste keer is De Arena het decor van een interland van Oranje. Daarmee verstevigt het stadion in Amsterdam zijn derde plaats op de lijst van stadions waarin het Nederlands elftal het vaakst zijn opwachting maakte. Alleen De Kuip (121) en het Olympisch Stadion (77) huisvestten vaker een Oranje-interland.

Jongensdroom debutanten Oranje-selectie komt uit.
'Koeman moet van Oranje zonder wereldsterren een goed team maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.