Zo liep het seizoen van Oranje-herintreder Wijnaldum tot nu toe

Reacties

Dat Georginio Wijnaldum een plekje heeft gekregen in de voorselectie van het Nederlands elftal, dat is een zeldzaamheid. Het gebeurt namelijk maar weinig dat spelers die buiten Europa actief zijn voor Oranje worden opgeroepen.

Zo liep het seizoen van Oranje-herintreder Wijnaldum tot nu toe
© Pro Shots

De Saudi Pro League wordt in Nederland nog maar weinig gevolgd, weinig mensen zullen veel kunnen vertellen over hoe het Wijnaldum is vergaan sinds hij afgelopen zomer bij Al-Ettifaq tekende. De middenvelder heeft er sinds zijn debuut amper een minuut gemist. In zestien wedstrijden kwam hij tot dusver tot zes doelpunten en twee assists. Na het vertrek van Jordan Henderson naar Ajax is Wijnaldum zelfs aanvoerder.

Sportief is het nog geen groots seizoen voor Wijnaldum en zijn ploeg: Al-Ettifaq staat na iets meer dan de helft van de competitie op de achtste plek. Anoniem dus, in een competitie met achttien deelnemers. Kwalificatie voor de Aziatische Champions League is ver weg voor de Rotterdammer en zijn ploeggenoten, maar Wijnaldum krijgt wel de kans om zijn interlandtotaal van negentig stuks nog wat op te schroeven.

Bondscoach Ronald Koeman heeft het koningskoppel van weleer herenigd. Minder verrassend dan het oproepen van Wijnaldum is het feit dat Memphis Depay er weer bij is. Het is wel een jaar geleden dat de aanvaller van Atlético Madrid voor de nationale ploeg speelde, maar dat kwam door verschillende blessures.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Vriendschappelijk
Meer over Vriendschappelijk
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.