'Laminho' betovert Bernabéu: 'Hij en Endrick worden de sterren van het WK'

Reacties

Het waren dinsdagavond twee talenten van respectievelijk zestien en zeventien jaar die de handen op elkaar kregen in het Estadio Santiago Bernabéu. Tijdens het oefenduel tussen Spanje en Brazilië (3-3) grepen Lamine Yamal en Endrick opnieuw de spotlights.

'Laminho' betovert Bernabéu: 'Hij en Endrick worden de sterren van het WK'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 3
Brazilië
Brazilië

Tijdens het bij vlagen verhitte oefenduel was het niet Vinícius Júnior of de uitgefloten Álvaro Morata, maar de piepjonge Yamal die van alle spelers op het veld de grootste indruk maakte. De vleugelaanvaller van Barcelona toonde zoals wel vaker de laatste weken zijn klasse met enkele fraaie dribbelacties en stond aan de basis van de 2-1 van mede-uitblinker Dani Olmo. Dat Yamal als speler van Barça een staande ovatie kreeg in de thuishaven van aartsrivaal Real Madrid toen hij in de extra tijd naar de kant ging, was veelzeggend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De staande ovatie was voor Sport zelfs reden om mee te openen de voorpagina. De op Barcelona georiënteerde sportkrant zag dat Yamal 'de meest Braziliaanse' speler was op het veld, doelend op zijn individuele acties. Mundo Deportivo maakt daar een zinspeling op door te koppen met Laminho. De Braziliaanse bondscoach Dorival Júnior had ook aandacht voor het Spaanse talent. 'Ik weet zeker dat Yamal en Endrick de twee grote sterren van het volgende WK in 2026 worden', zei de trainer van de Selecão tegen Spaanse media.

Zelf bleef Yamal kalm onder alle superlatieven. 'Ik probeer gewoon zo ontspannen mogelijk te voetballen', zei het groeibriljant na zijn zesde interland. Bondscoach Luis de la Fuente blijft zuinig op zijn pareltje, die drie dagen terug tegen Colombia alleen een kwartiertje meedeed als invaller. 'Hij speelde briljant, maar ik blijf voorzichtig met zulke jonge jongens. Hij is een heel intelligente jongen, die weet hoe hij moet omgaan met deze situatie. Hij kan een heel hoog niveau halen en stelt zijn talent op een fantastische manier in dienst van het team.'

Endrick
Het publiek in Bernabéu kreeg ook alvast een voorproefje van de kunsten van Endrick. Het supertalent van Palmeiras, die in juli overkomt naar Real Madrid als hij achttien jaar oud wordt, maakte zijn tweede interlandgoal. Zaterdag tegen Engeland was de zeventienjarige aanvaller ook al trefzeker. 'Hij ontwikkelt zich heel snel', zei bondscoach Dorival. 'Hij heeft zich laten zien in grote stadions als Wembley en Bernabéu. Zijn kwaliteiten voor het doel zijn uniek. We moeten voorzichtig zijn met hem, zodat hij beslissend kan blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Endrick
Meer over Endrick
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.