Brazilië overleeft in extremis Yamal-show en dubieuze penalty

Lamine Yamal heeft dinsdag nog maar eens laten zien wat hij in huis heeft. Het toptalent van Barcelona was de uitblinker bij een doelpuntrijk gelijkspel tussen Spanje en Brazilië. In blessuretijd voorkwam een strafschop een Spaanse overwinning.

Spanje
Spanje
3 - 3
Brazilië
Brazilië

Binnen een kwartier lag de bal al in het Braziliaanse net. De piepjonge Yamal (16) werd gevloerd, waarna Rodri de score opende vanaf de penaltystip. Tien minuten voor rust verdubbelde RB Leipzig-speler Dani Olmo de voorsprong, maar kort daarop was daar al de aansluitingstreffer van Rodrygo. In het voor hem bekende Estadio Santiago Bernabéu profiteerde de aanvaller van Real Madrid van een fout van doelman Unai Simón. Ook bij de goal van Olmo eiste Yamal een hoofdrol op.

De aanwezige Real Madrid-aanhangers onder de toeschouwers in Estadio Santiago Bernabéu maakten dinsdagavond op prettige wijze kennis met Endrick. De zeventienjarige spits, die komende zomer overkomt van Palmeiras, gaf zijn visitekaartje af met een treffer. In zijn toekomstige thuishaven nam de tiener de bal vanuit een hoekschop op zijn pantoffel: 2-2. Voor de aanvaller was het alweer zijn tweede doelpunt voor zijn land in vier dagen tijd. Ook tegen Engeland (0-1) was hij al trefzeker.

Een dubieuze strafschop zorgde voor een nieuwe Spaanse voorsprong. Rodri schoot onberispelijk binnen. In de dying seconds zorgde Lucas Paquetá ervoor dat het steeds onvriendelijker wordende vriendschappelijke duel in een gelijkspel eindigde.