Laporte steekt de draak met Vinícius, bondscoach hekelt uitfluiten Morata

Reacties

De kraker tussen Spanje en Brazilië (3-3) was op papier een vriendschappelijk duel, maar echt amicaal ging het er dinsdagavond niet aan toe in Madrid. Na afloop was er genoeg stof tot napraten, omdat diverse incidenten voor ophef zorgden.

Laporte steekt de draak met Vinícius, bondscoach hekelt uitfluiten Morata
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 3
Brazilië
Brazilië

Zo was er een verhit onderonsje tussen verdediger Aymeric Laporte en Vinícius Júnior, die voor de wedstrijd al de aandacht op zich vestigde met een emotionele persconferentie. In Estádio Bernabéu, nota bene zijn thuishaven als speler van Real Madrid, kwam de Braziliaanse dribbelaar met clubgenoot Dani Carvajal als directe tegenstander echter niet uit de verf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij een stilstaande situatie botvierde Vinícius zijn frustratie op Laporte, die daar niet van gediend was. Athletic Bilbao-aanvaller Nico Williams moest tussenbeide komen. Na afloop bleek Laporte er de lol wel van in te zien. 'Misschien wilde hij dansen?', plaatste de voormalig speler van Manchester City bij een tweet waarop beelden van het incident in de slotfase te zien zijn.

Morata
Vinícius kreeg het vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog aan de stok met Álvaro Morata, die in tegenstelling tot de Braziliaanse aanvaller van Real werd uitgefloten door de Spaanse supporters in Bernabéu. De Atlético Madrid-spits, die nota bene een verleden heeft bij De Koninklijke, liet dat niet over zijn kant gaan. Die provocatie leidde weer tot een reactie van Vinícius.

Bondscoach Luis de la Fuente was niet te spreken over de fluitconcerten aan het adres van Morata. 'Het raakt me in mijn ziel dat ze de aanvoerder van de nationale ploeg in mijn land uitfluiten. Ik voel de pijn als ik die fluitconcerten hoor. Het is altijd een klein groepje mensen dat er weer uit springt. Bernabéu was geweldig, maar als Spanjaard schaam ik me als een speler van Spanje wordt uitgefloten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Morata gaf de aanvoerdersband na zijn wissel aan Manchester City-middenvelder Rodri, wiens opa onlangs was overleden. De la Fuente zag dat de meerderheid van de fans in Bernabéu gelukkig wel op de hand van zijn spelers waren. 'We moeten de clubkleuren buiten beschouwing laten als Spanje speelt. Daarin ligt ook een taak voor de pers. Hopelijk kunnen we dit met zijn allen oplossen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.