Koeman neemt Bizot, Timber en Zirkzee op in voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Schotland en Duitsland bekendgemaakt. De namen van Joshua Zirkzee en Quinten Timber zijn nieuw op de dertigkoppige lijst. Marco Bizot, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum keren terug.

Koeman neemt Bizot, Timber en Zirkzee op in voorselectie Oranje

In aanloop naar het EK oefent Nederland tegen Schotland en Duitsland. Op vrijdag 22 maart staat in de Johan Cruijff Arena het thuisduel met de Schotten op het programma, vier dagen later wacht in het Deutsche Bank Park in Frankfurt de uitwedstrijd tegen Die Mannschaft. Beide tegenstanders zijn er komende zomer bij in Duitsland, dat het toernooi organiseert.

Quinten Timber en Zirkzee mogen hopen op hun eerste uitverkiezing. De middenvelder van Feyenoord en de aanvaller van Bologna zijn voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ook Bizot, Memphis en Wijnaldum kregen goed nieuws. Bizot hoefde zich sinds EURO 2020 niet meer bij Oranje te melden, maar is door zijn sterke seizoen bij Stade Brest opnieuw in beeld gekomen.

Memphis heeft zijn blessureleed achter zich gelaten en lijkt na acht gemiste interlands weer af te stevenen op een oproep. Ook Wijnaldum, die in Saoedi-Arabië onlangs bezoek kreeg van Koeman, mag rekening houden met een rentree. De negentigvoudig international kwam sinds de eindronde in de Nations League niet meer uit voor Oranje.

Voorselectie Oranje

Doel: Marco Bizot (Stade Brest), Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq)

Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (1899 Hoffenheim), Joshua Zirkzee (Bologna)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.