Klap voor Dortmund: Malen mist topper na Oranje-interland

Reacties

Donyell Malen komt dit weekend niet in actie voor Borussia Dortmund. De aanvaller heeft een dijbeenblessure opgelopen tijdens de interlandperiode met het Nederlands elftal. De blessure komt voor Dortmund zeer ongelegen, zaterdag wordt namelijk de topper tegen Bayern München afgewerkt.

Klap voor Dortmund: Malen mist topper na Oranje-interland
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund meldt via X dat Malen afgelopen dinsdag een tik op zijn dijbeen kreeg en dat hij daardoor niet kan spelen in de volgende speelronde van de Bundesliga. Malen had een basisplaats in de oefeninterland tegen Duitsland, die met 2-1 verloren ging. Een kwartier voor tijd werd de ex-PSV'er naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman.

Enkele dagen daarvoor had Malen als invaller nog een sterke indruk achtergelaten tegen Schotland. Met zijn zesde interlandgoal voor Oranje bepaalde hij de eindstand in de Johan Cruijff Arena op 4-0. Malen is bezig aan zijn productiefste seizoen voor Dortmund, hij maakte tot dusver elf treffers in de Bundesliga en scoorde ook in het bekertoernooi en de Champions League.

Ook Bayern kent de nodige personele problemen. Zo is keeper Manuel Neuer niet fit genoeg om in actie te komen, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Raphaël Guerreiro, die voorheen voor Dortmund speelde. Bij de uitclub is er naast het ontbreken van keeper Gregor Kobel ook goed nieuws, Sébastien Haller lijkt immers weer speelminuten te kunnen maken. De spits kwam dit jaar nog niet in actie.

Na de interland tegen Duitsland sprak VI met Malen

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.