Zlatan weer in opspraak: schorsing blijft uit na gebroken kaak

Zlatan Ibrahimovic heeft een schorsing voor een elleboogstoot aan het adres van Mohamed El-Munir ontlopen. De spits van LA Galaxy raakte dit seizoen al vaak in opspraak en heeft een waarschuwing de MLS-commissie gekregen.

Ibrahimovic speelde een heldenrol in de derby tegen Los Angeles FC, door zijn ploeg met een hattrick naar een 3-2 zege te leiden. In de blessuretijd zwaaide hij met zijn arm bij een luchtduel met El-Munir. Dat leverde de tegenstander van Ibrahimovic een gebroken kaak op. Mogelijk was het een wraakactie; El-Munir maakte twaalf minuten voor de elleboogstoot een harde, onbestrafte overtreding op Zlatans ploeggenoot Joe Corona.

Scheidsrechter Jair Marrufo floot slechts voor een overtreding en ook de disciplinaire commissie van de Amerikaanse competitie geeft Ibrahimovic geen extra straf. Als er unaniem was geoordeeld dat het incident een rode kaart waard was, dan zou Zlatan een schorsing van twee duels hebben gekregen. De commissie heeft Zlatan wel een waarschuwing gegeven.

Het is de zoveelste keer dat Ibrahimovic zich dit seizoen in negatief opzicht laat gelden. De 37-jarige aanvaller zat een schorsing van twee duels uit voor het naar de keel grijpen van een opponent, maakte een directe tegenstander tijdens de wedstrijd verbaal met de grond gelijk en kreeg een geldboete wegens een duikeling.

LA Galaxy jaagt onder zijn aanvoering op koploper Los Angeles FC, dat nog een voorsprong van negen punten heeft op de nummer twee in de Western Conference van de MLS. Ibrahimovic scoorde in zeventien competitieduels zestien keer.