Zlatan klaar voor de finale, Dolberg zorgt voor polsbreuk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan klaar voor de finale, Dolberg zorgt voor polsbreuk

• Het vizier van Kasper Dolberg staat dit seizoen op scherp, maar in de warming-up wil hij nog wel eens een afzwaaier produceren. Ajax-supporter Stijn Udo weet daar inmiddels alles van. Hij zat in het stadion bij het duel tussen Willem II en Ajax en kreeg en schot van Dolberg tegen zijn arm. Het resultaat: een dubbele polsbreuk.

Alexis Sánchez, Gabriel Paulista en een panna. Normaal gesproken is eerstgenoemde dan de dader en Paulista het slachtoffer, maar zaterdagmiddag waren op de training van Arsenal de rollen omgedraaid. Sánchez baalt helemaal als hij ziet dat het incident óók nog is vastgelegd met de camera.

Zlatan Ibrahimovic liep in april een ernstige knieblessure op en mist daardoor de Europa League-finale tegen zijn oude club Ajax. Op zijn Instagram-account deelt de Zweed evengoed een filmpje waarin hij door een zwembad loopt met de tekst 'Ready for the final'.

Ready for the final

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Liverpool presenteert het nieuwe shirt voor volgend seizoen.

• De supporters van NAC Breda steken hun ploeg in aanloop naar de return tegen FC Volendam op indrukwekkende wijze een hart onder de riem. De ploeg van trainer Stijn Vreven verdedigt zondag in eigen huis een 2-2 uitgangspositie op weg naar de Eredivisie.

'Ik reed die avond in mijn eentje terug. Ik heb nog nooit zo langzaam gereden. Dat was een hele lange rit. Ik kwam helemaal niemand tegen. Ik was vijfenhalf uur onderweg. Ik kon de radio niet aanzetten, ik reed gewoon in stilte.'
Sam Allardyce vertelt over de inktzwarte periode na zijn ontslag bij de Engelse bond na de onthullingen van The Telegraph. 'Ik was er klaar voor om bondscoach te worden. En toen was het opeens voorbij. Toen ik naar Wembley reed had ik niet verwacht dat ik mijn baan zou kwijtraken.' Toen het eenmaal zo ver was, zocht Allardyce de luwte op in Spanje. De eerste interland na zijn ontslag tegen Malta kon hij niet naar kijken. 'Ik probeerde het, maar ik moest het uitzetten. Het deed ongelooflijk veel pijn.' (Daily Mail)

• Wembley was exact 25 jaar geleden het prachtige decor van de verwoestende vrije trap van Ronald Koeman in de Europa Cup I-finale tegen Sampdoria. Onder Johan Cruijff pakte Barcelona zijn eerste Europa Cup I. Daarna zou niets meer hetzelfde zijn in Camp Nou.

• Koeman heeft inmiddels zelf de trainersjas aangetrokken. De Nederlandse manager van Everton moet komende zomer proberen Romelu Lukaku binnenboord te houden, maar is er geen man overboord als dat niet lukt. 'In mijn tijd als speler raakten we bij PSV Ruud Gullit kwijt. Iedereen was bang voor de gevolgen, maar we haalden een paar nieuwe spelers en wonnen in 1988 de titel, de beker en de Europa Cup. Maar natuurlijk wil je je beste spits, je topscorer, graag behouden.'

Koeman laat weten het legendarische moment op Wembley niet vergeten te zijn.

'Van binnen ben ik Ajacied, alleen woensdag even niet…'
• Voor Daley Blind is de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United speciaal. 'Ik vind het alleen maar mooi dat Ajax in de finale staat. Het wordt sowieso een hele bijzondere wedstrijd. Ik heb daar vanaf m'n zevende gespeeld. Er zijn heel veel mensen die ik ken daar.' De Oranje-international zet die gevoelens woensdag echter even opzij en verwacht dat ook zijn vader Danny Blind voor United juicht. 'Ik weet wel zeker dat hij toch iets meer voor mij is dan voor Ajax…' (NOS)

• Blind hoeft zijn ploeggenoot Henrikh Mkhitaryan in ieder geval niet bij te praten. De Armeniër somt in gesprek met Sky Sports op wat de kwaliteiten van Ajax zijn. 'Ik heb een paar wedstrijden gezien van Ajax. Ze zijn een jonge ploeg met goede voetballers en ik kan zeggen dat ze erg agressief spelen. Ze proberen hun eigen spelletje te spelen.' Maar Mkhitaryan is duidelijk over de missie van Manchester United. 'Wij hebben maar één keus: winnen.'

• Over finales gesproken... Niemand minder dan Iker Casillas viert deze zaterdag 20 mei zijn 36ste verjaardag. In Nederland zullen we de voormalig doelman van Real Madrid, tegenwoordig actief voor FC Porto, voor altijd in verband brengen met de WK-finale van 2010. Want wat was er gebeurd als de teen van Casillas een doelpunt van Arjen Robben niet in de weg had gestaan...?

Bradley Lowery had deze week ook reden voor een feestje. De ernstig zieke Sunderland-mascotte vierde zijn zesde verjaardag. Niemand minder dan zijn grote vriend Jermain Defoe bracht vrijdag een bezoekje aan de jonge voetbalfan, die in het nieuws kwam door een grote inzamelingsactie voor een dure operatie hij moest ondergaan. Helaas sloeg die behandeling niet aan.

KV Mechelen moest vrijdag door het stof na de 7-0 nederlaag tegen Sint-Truiden in de Belgische play-offs. De Europa Cup II-winnaar van 1988 vergoedt de tickets van de meegereisde fans. 'Dat is het minste wat we kunnen doen. We konden het hele seizoen rekenen op de trouwe steun van onze supporters en zelfs na de match in STVV applaudisseerden ze', aldus Mechelen op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.