Standbeeld voor Van Bronckhorst, Ajax-fan huurt vliegtuig

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Standbeeld voor Van Bronckhorst, Ajax-fan huurt vliegtuig

• Kampioenenmaker Giovanni van Bronckhorst onthulde woensdag zijn eigen standbeeld in het Museum Rotterdam. De Feyenoord-trainer sprak van een grote eer. 'Ik moest er wel aan wennen.' Museum Rotterdam is tevens een vaste samenwerking aangegaan met de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

• Als Ajax-fan heb je allerlei manieren om in Stockholm te komen voor de Europa League-finale tegen Manchester United. Lopend, fietsend, met de auto of met de trein. Of je huurt een eigen vliegtuig, zoals Eron Pieren en Niels Hoffman. De ene huurt een Airbus en de ander een Boeing 737-800. Kosten: honderdduizend euro, maar dan heb je wel bijna tweehonderd zitplaatsen én een complete bemanning. Hoffman heeft wel een probleem: 'Ik heb nog geen kaartje om het stadion in te komen. Daar moet ik me nog even hard voor gaan maken. En anders ga ik sowieso naar Stockholm. Dan ga ik maar op het plein staan juichen daar.' (NOS)

Mark van Bommel heeft sinds dinsdag een eigen veld. Op trainingscomplex De Herdgang van PSV opende de oud-middenvelder zelf de mat. Een speciaal veld, want het kan door een speciale constructie vergroot en verkleind worden. 'Verschillende jeugdteams en maatschappelijke projecten van de club maken inmiddels gebruik van dit veld, maar het wordt op zaterdag ook door kinderen die met hun ouders naar wedstrijden komen kijken gebruikt. Dat is precies de bedoeling', vertelt Van Bommel op de clubsite.

• De Feyenoorders hebben er even op moeten wachten, maar na achttien jaar werden de Rotterdammers weer kampioen van Nederland. Kunstenaar Merijn Oomen was blij dat hij eindelijk weer een jaartal erbij mocht schilderen.

Sébastien Haller is FC Utrecht erg dankbaar voor de kans die hij kreeg bij de club. De Franse spits kwam in 2015 over van Auxerre. 'Ik zat in een rotfase van mijn carrière, het was uitzichtloos. Utrecht heeft me verlost. Het was goed weer toegejuicht te worden door fans die mijn spel waarderen. Daarom wil ik voor hen ook knallen in de play-offs, want Utrecht verdient na dit mooie seizoen Europees voetbal. Ik zal daar niet bij zijn, maar ik gun het iedereen uit de grond van mijn hart.' (AD)

• De elfjarige Rayane Bounida speelt bij Anderlecht en staat bekend als één van de grootste talenten ter wereld. Als je de beelden bekijkt, begrijp je waarom. Het is de vraag of Anderlecht het wonderkind uit de handen van de grote buitenlandse clubs kan houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kyle Walker brengt een ode aan White Hart Lane. Tottenham Hotspur nam afgelopen zondag afscheid van het stadion, dat gesloopt wordt om plaats te maken voor een nieuw stadion.

Everton presenteerde dinsdagmiddag de nieuwe thuisshirts voor volgend seizoen. De ploeg van Ronald Koeman hoopt in dit tenue de prestaties van deze jaargang te overtreffen. Everton eindigde op de zevende plaats in het huidige Premier League-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.