Driehonderd berichten voor Gio, Van Seumeren loopt 750 duizend euro mis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Driehonderd berichten voor Gio, Van Seumeren loopt 750 duizend euro mis

• FC Utrecht liep door de overwinning tegen AZ (2-3) 750 duizend euro mis. De Domstedelingen moesten dit seizoen minimaal twee plaatsen boven Vitesse eindigen om extra tv-inkomsten te genereren. Dit heeft te maken met de ranking van de tv-gelden, die is gebaseerd op de ranglijst van de afgelopen tien jaar. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren bekeek het nuchter. 'Je kunt moeilijk tegen de spelers zeggen dat ze niet mogen winnen', zei Van Seumeren tegen RTV Utrecht. 'Maar voor de 750 duizend euro kan je toch een leuke speler halen. Je moet het leven nemen zoals het is. Laten we maar tevreden zijn.'

• Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft in alle hectiek van het kampioenschap nog geen tijd gehad om alle berichtjes te beantwoorden. 'Ik zag er driehonderd, maar heb nog niet kunnen kijken', zei de kersverse kampioen tegenover NOS. Van Bronckhorst kan na het kampioensgedruis dus nog een dag of twee uitrekken om iedereen netjes van antwoord te voorzien.

• In het programma Rondo vroeg presentator Jack van Gelder aan de Chelsea-verdediger Nathan Aké of hij in de toekomst gaat kiezen voor Ivoorkust of Nederland. Door de slechte verbinding was het antwoord van 22-jarige jeugdinternational niet te verstaan. Van Gelder trok vervolgens zijn eigen conclusie.

Aké beloofde vervolgens via Twitter dat hij gaat werken aan zijn internetverbinding. Het antwoord van de verdediger blijft een mysterie.

Diego Maradona is dit weekeinde gepresenteerd als trainer van Al Fujairah Sport Club, een club uit het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. 'Ik voel me een zoon van de Verenigde Arabische Emiraten, ik heb me hier altijd thuis gevoeld', meldde Maradona. 'Ik ben op meer dan duizend plaatsen geweest, maar ik heb nu echt voor dit land gekozen.'

Maradona waarschuwt de concurrentie alvast. 'Iedereen die Al Fujairah wil verslaan, zal Maradona moeten verslaan. Ik geef iedereen op een briefje dat dit bijna onmogelijk wordt.'

'Voor RB Leipzig was dit seizoen het startsein voor een fantastische toekomst. Ze beschikken over een jong en gemotiveerd team.'
• Na de doldwaze Bundesliga-topper tussen RB Leipzig en Bayern München (4-5) kreeg de verrassende nummer twee complimenten van trainer Carlo Ancelotti. 'Het is allang geen verrassing meer dat ze zo goed spelen.'

• Vandaag in 1985 vond een memorabel Oranje-moment plaats in de kwalificatie voor het WK 1986 in Mexico. Helaas ging het uiteindelijk alsnog mis.

Gian Piero Gasperini, die onlangs zijn contract verlengde tot 2020, stelde zaterdag met Atalanta Bergamo een Europees ticket veilig. Alle reden dus voor een dansje.

Dmitri Loskov haalde zaterdag nog eenmaal z'n voetbalschoenen uit de mottenballen. De 43-jarige icoon van Lokomotiv Moskou mocht opdraven in de thuiswedstrijd tegen Orenburg in de Russische competitie, een kleine vijf jaar na zijn laatste officiële duel. Loskov, die allang was gestopt en afgelopen zomer terugkeerde als assistent bij Lokomotiv Moskou, liet zich in februari weer registreren met als doel om waardig afscheid te nemen. De spelmaker slaagde in zijn opzet: bij zijn wisselbeurt na elf minuten werd hij getrakteerd op een staande ovatie.

• Het is een bijzondere dag in Arnhem vandaag, want Vitesse viert bij de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zijn 125-jarig jubileum. Een beter pronkstuk voor de feestdag dan de onlangs gewonnen KNVB-beker is ondenkbaar.

• Als Arsène Wenger de macht zou hebben om teksten op vliegtuigspandoeken aan te passen, dan weten we wel wat hij zaterdag rond het duel met Stoke City (1-4 winst Arsenal) zou hebben bedacht.

Maurizio Sarri heeft vooralsnog geen ambitie om de 'Alex Ferguson van Napoli' te worden. 'Tot nu toe ben ik niet rijk geworden in mijn loopbaan, dat moet bij mijn volgende contract wél lukken', gaf de Napoli-coach zijn prioriteit aan voorafgaand aan het Serie A-duel met Torino. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis hoopt dat Sarri in elk geval nog een paar jaar blijft. 'Daarna vergezel ik hem in een privéjet naar Bayern München of Real Madrid', laat de bestuurder weten aan Canale 21. 'En dan bezoek ik meteen zijn eerste training.'

Dennis Bergkamp heeft op 48-jarige leeftijd nog weinig van zijn klasse verloren, zo bleek tijdens de Dick van Dijk Memorial.

• Voetbalminnend Wales was de afgelopen weken in de ban van een heus sprookje. Zou Cardiff Met, een team met louter studenten, zich plaatsen voor de voorronde van het Europa League-toernooi? Slechts een zege op Bangor City was daarvoor nodig. De underdog kwam zaterdag helaas net tekort. Een treffer van Dean Rittenberg werd de studenten fataal. Een lustrum geleden kwam Cardiff Met nog uit in de Division Three van de Welshe voetbalpiramide.

'Hopelijk keer ik hier terug. Misschien over tien jaar als mijn zoon hier speelt.'
Klaas-Jan Huntelaar verwacht veel van het nageslacht, zo laat hij rond zijn afscheid van Schalke 04 weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.