Ziyech voorgesteld bij Chelsea: 'Wil hier hetzelfde laten zien als bij Ajax'

Reacties

Hakim Ziyech heeft woensdag zijn eerste interview aan Chelsea TV gegeven. De spelmaker die door de Londenaren gekocht is van Ajax, kan niet wachten om te beginnen.

Ziyech voorgesteld bij Chelsea: 'Wil hier hetzelfde laten zien als bij Ajax'
© Pro Shots

'Toen ik nog in de jeugd bij Heerenveen speelde, waren mijn teamgenoten en ik voor Chelsea. Dat was in de tijd dat grote namen als Drogba, Lampard en Terry hier speelden. Dat ik hier nu dan mag gaan spelen, betekent heel veel voor me. Ik ben er heel blij mee', vertelt Ziyech.

'Dat Lampard hier nu de manager is, was een heel belangrijke factor in mijn beslissing. Ik houd van zijn speelstijl, aanvallend voetbal. Ik zou graag mijn speelstijl van de afgelopen twee à drie jaar bij Ajax ook bij Chelsea laten zien en ik wil het team zoveel mogelijk helpen. Hopelijk genieten de fans ervan', vervolgt Ziyech, die de afgelopen maanden al het nodige contact had met zijn nieuwe ploeggenoten.

'Vanaf het moment dat duidelijk werd dat ik hierheen zou komen heb ik een aantal spelers gesproken. Ze hebben me welkom geheten. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen. Ik heb er vier, vijf maanden op moeten wachten, maar het moment is eindelijk hier. Ik ga er alles aan doen om iedereen gelukkig te maken', aldus de 27-jarige linkspoot.

Ziyech werd ook gevraagd of hij zichzelf vindt passen in Engeland. 'Mensen vertelden me altijd dat de Premier League een zware competitie is en dat ik het fysiek niet aan zou kunnen, dat soort dingen. Maar als je ziet hoeveel spelers er in deze competitie spelen met dezelfde fysieke bouw als ik... Voetbal speel je met je hoofd, je moet slim zijn, ruimtes creëren, die dingen zijn belangrijk.'

'Chelsea wordt een titelkandidaat met Werner en Ziyech erbij'
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.