Ziyech bevestigt bloedvorm met goal tijdens Marokko-debuut Mazraoui

Reacties

Marokko heeft de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2019 hervat met een simpele zege. In Casablanca werd gewonnen van Malawi: 3-0. Er was een hoofdrol weggelegd voor Hakim Ziyech, die met een fraaie goal nog maar eens aantoonde in bloedvorm te verkeren. Zijn Ajax-ploeggenoot Noussair Mazraoui maakte in de tweede helft zijn debuut.

Ziyech bevestigt bloedvorm met goal tijdens Marokko-debuut Mazraoui

Bij Marokko begonnen naast Ziyech ook ex-Feyenoorder Karim El Ahmadi en voormalig PSV'er Nordin Amrabat in de basis, Ajax-verdediger Mazraoui (die onlangs Marokko verkoos boven het Nederlands elftal) en Sofyan Amrabat (die Feyenoord deze zomer inruilde voor Club Brugge) begonnen op de bank. Alleen eerstgenoemde kwam binnen de lijnen.

Net als bij de Amsterdammers blonk Ziyech ook zaterdag bij de nationale ploeg uit. De spelmaker lanceerde zichzelf al na amper twee minuten aan de linkerkant van het veld, stoomde het strafschopgebied binnen en schoot de bal feilloos in de verre hoek. Nog voor rust was Marokko in veilige haven, omdat Youssef En-Nesyri de 2-0 binnenschoot.

Tien minuten na rust moest Malawi-keeper Charles Swini ingrijpen na een heerlijke dieptepass van Ziyech, vlak nadat Marokko een strafschop had moeten krijgen voor een overtreding op Nordin Amrabat. El Ahmadi was met een schitterende knal van afstand nog dicht bij de 3-0, maar het duurde tot het laatste kwartier voordat de score werd opgevoerd: En-Nesyri schoot zijn tweede binnen, waarbij keeper Swini er bepaald niet goed uitzag.

Debuut Mazraoui
Op dat moment stond dus ook Mazraoui binnen de lijnen. Hij mocht zo'n twintig minuten voor tijd Nabil Dirar komen vervangen, waarmee hij zijn debuut maakte voor De Leeuwen van de Atlas. Oranje-bondscoach Ronald Koeman probeerde onlangs nog om de tot rechtsback omgeschoolde middenvelder te verleiden tot een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal, maar Mazraoui koos dus voor Marokko.

De ploeg van bondscoach Hervé Renard was de kwalificatiecyclus vorig jaar begonnen met een 1-0 nederlaag tegen Kameroen, waar inmiddels Clarence Seedorf en Patrick Kluivert aan het roer staan. De Ontembare Leeuwen (die eerder op de dag met 1-1 gelijkspeelden bij De Comoren) doen overigens voor spek en bonen mee aan de kwalificatie, aangezien zij als gastland automatisch geplaatst zijn. Marokko bezet nu de tweede plek, wat in principe genoeg moet zijn voor rechtstreekse Afrika Cup-kwalificatie.

Waarom Ziyech bij Ajax blijft
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.