Valse start voor Seedorf en Kluivert na ongelukkig moment Onana

Kameroen heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe Nederlandse leiding gelijkgespeeld. Bondscoach Clarence Seedorf kwam met zijn ploeg bij De Comoren niet verder dan een gelijkspel (1-1).

De eilandengroep bezet de 149ste plaats op de FIFA-ranking en was daarmee de grote underdog voor het duel met Kameroen, dat zijn eerste wedstrijd in kwalificatiepoule B met 1-0 had gewonnen van Marokko. Aan de kwalificatiereeks doet Kameroen overigens slechts mee ter voorbereiding op de Afrika Cup van 2019. Als organisator is het land van Ajax-doelman Andre Onana al geplaatst voor het eindtoernooi dat in de zomer wordt afgewerkt.

Onana had een basisplaats gekregen van Seedorf en diens assistent Patrick Kluivert. Er was gekozen voor een offensieve 4-2-4-formatie, maar Kameroen werd in de beginfase toch vooral ook teruggedrongen. In de vijftiende minuut ging het mis bij een van de aanvallen van het thuisland. Na een rush over links werd de bal teruggelegd op El Fardou Ben. De spits van Rode Ster Belgrado verraste Onana met een schot in de korte hoek: 1-0.

Kameroen werd vervolgens sterker en was met name in de fase vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker. De Comoren verdedigde massaal en op die manier werd ook standgehouden. Kameroen kwam na rust lastig tot uitgespeelde kansen. Pas in de tachtigste minuut was er reden voor enige opluchting bij Seedorf en Kluivert. Aanvaller Stéphane Bahoken werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en de aanvaller van Angers rondde prima af: 1-1.

Voor Seedorf en co volgt op 10 oktober een volgende kans op de eerste zege in het nieuwe tijdperk. Dan komt Malawi naar Kameroen.